14 september 2019

Herfst lantaarn

Het is al goed te merken dat we in het najaar zijn gekomen. 's Morgens is het later licht en 's avonds wordt het al vroeg donker. Gelukkig genieten we nu nog van heerlijk nazomerweer. 
De lange avonden komen er weer aan en dan is het gezellig om kaarsjes aan te hebben. Ik ging aan de slag met de leuke lantaarn om er een gezellig sfeerlicht van te maken.

14sep19 Tineke1

Teken de lantaarn 2 x over op wit cardstock, 1 x origineel en 1 x in spiegelbeeld. Knip/snijd de raampjes van de originele lantaarn eruit. De lantaarn in spiegelbeeld is dicht, zonder ramen. Ril hierin een horizontale lijn vanaf ca. 6,5 cm vanaf de bovenkant. Plak het bovenste gedeelte tegen de voorste lantaarn zodat het een dubbele kaart wordt. Neem de mal over op het designpapier voor de binnendelen. Blend de randen van het designpapier met distress inkt hickory smoke. Plak alles op de lantaarn, doe vellum tussen het cardstock en designpapier. Geef het wasbeertje met pompoen, wat herfstbladeren en paddenstoelen onderaan een plekje. Maak een toefje van herfstbladeren met bramentakjes en werk af met waxkoord. Stempel de tekst op de middenrand.

14sep19 Tineke2

Het is natuurlijk ook leuk om een ledlichtje achter de lantaarn te zetten tijdens de lange avonden. Het licht schijnt mooi door het melkglas heen.

Veel succes met het maken!
Groetjes,
Tineke

 


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen