15 November 2022

Aftellen tot pakjesavond

Afgelopen zaterdag zijn Sinterklaas en zijn Pieten weer aangekomen in ons land. Daarmee breekt een gezellige tijd aan met Sinterklaasliedjes zingen, schoentjes zetten, pepernoten snoepen en aftellen naar pakjesavond!

15nov22 Marleen1Als basis gebruik je een stevig A4 kraft kaartenkarton. Ga naar: https://mariannedesign.nl/downloads/patronen?start=12 hier op de website en download (gratis) de aftelkalender voor 3 weken. Print deze op een A4 lichtgeel papier, ik heb hiervoor het Florence Cardstock 002-Raffia gebruikt. Snijd 0,5 cm van elke rand zodat de randen waar de printer net niet bijkomt eraf zijn. Plak de aftelkalender op het A4 kraft. Snijd hagelwit van 19 x 9 cm en plak in het langwerpige vlak. Snijd donkerblauw dessinpapier van 15 x 8,5 cm, blauw dessinpapier van 3,5 x 8,5 cm en een strookje wit van 0,7 x 9 cm. Plak op het witte langwerpige vlak zoals op het voorbeeld te zien is. 

15nov22 Marleen2

Stans de openhaard uit de verschillende kleuren. Bewerk de basis van de openhaard met de stenen met inkt (Memento Desert sand - MD 804) en een mini ink blending tool. Snijd een stuk Metallic paper - Copper van 6,5 x 7 cm en gebruikt dit om de openhaard dicht te maken. Plak het vuur, de houtblokken en het rek hierop. Plak de openhaard daarna verder in elkaar op de kalender. Stans het huisje, de tekst HOME, de plant, het laarsje met wortelen en het schoentje met stro en brief je. Plak in elkaar en op de kalender. Plak bovenin de tekst 'Pakjesavond' van het stansvel uit de Paper set. Plak onderin de rode sticker met '5 dec' van het aparte stickervel. Werk de aftelkalender af met enamel dots en rhine stones.

Tip: bij de data waarop kinderen hun schoen mogen zetten heb ik een laarsje of schoentje geplakt en voor de dagen die voorbij zijn heb ik mijters uitgestanst. Zo kunnen ze aan het einde van elke dag een nummertje afplakken met een mijter.  

Heel veel knutsel- en aftelplezier!
Hartelijke groetjes, Marleen


Used materials


Deel bericht

Share Share