27 September 2019

Christmas in the mountains

In de oktober collectie vinden jullie een aantal materialen van mij, een Craft stencil met bergen, een set Craftables met boompjes, een hertje en een vosje. Super leuk om met elkaar te combineren en er een winters landschapje mee te creëren!

27sep19 Marleen8De bergen zijn op verschillende manieren te gebruiken uiteraard. In deze blogpost laat ik jullie zien hoe je de bergen samen kunt gebruiken om er een gevormde kaart mee te maken.

27sep19 Marleen1

Teken de bergen een voor een om op hagelwit karton gebruik hiervoor de buitenste lijnen. Plaats de bergen bij het tekenen ook een stuk over elkaar, zodat er een soort gebergte ontstaat.

27sep19 Marleen2Knip dit gebergte nu als een geheel uit.

27sep19 Marleen3

Draai het om en leg het op de achterkant van een nieuw stuk hagelwit karton. Teken het gebergte om en knip ook deze uit.

27sep19 Marleen4

Neem het deel voor de achterkant en maak een rillijn zoals op het voorbeeld. Zorg er voor dat alle bergtoppen boven de liniaal komen, de bergtoppen vormen het plakgedeelte.

27sep19 Marleen5

Doe lijm aan de bergtoppen en plak het geheel nu tegen het voorste deel van de kaart. Je kunt de bergen nu rechtop neerzetten.

27sep19 Marleen6

Kies dessinpapier of ander papier om de bergen mee te decoreren. Let erop dat je het stencil goed legt en dus niet in spiegelbeeld.* Teken met je potlood langs de binnenste lijnen van het stencil.

 *Zelf vind ik het fijn als mijn kaart net zo wordt al het stencil en teken het dus af op de achterkant van het dessinpapier. Ik draai dus het dessinpapier om en het stencil. Zo gaat het altijd goed en zijn de potloodlijnen niet meer zichtbaar.

27sep19 Marleen7

Knip alle delen netjes uit en plak deze op de bergen. De basis is nu klaar, dus het decoreren kan beginnen.

Heel veel knutselplezier ermee!
Lieve groetjes, Marleen

 


Used materials


Deel bericht

Share Share

Leave a comment

Comments

No one has commented on this page yet.