30 October 2022

Cosy Christmas wishes

Een van de kerstelfjes heeft hout gehaald en de openhaard vast aangestoken voor de kerstman en zijn vrouw. De andere heeft zich stiekem verstopt naast de haard en in haar ondeugende bui een kerstbal uit de boom gestoten. Nu maar hopen dat de kerstman het niet erg vind, hihi.

30okt22 Marleen1Snijd een topvouwkaart van 21 x 10,5 cm. Snijd donkerrode cardstock van 20,5 x 10 cm en plak op de kaart. Snijd roze dessinpapier van 20 x 7 cm, dessinpapier met hout patroon van 20 x 3 cm en een strook wit van 20 x 0,8 cm. Plak het dessinpapier op de kaart tegen elkaar aan en plak de witte strook daarover. Stans alle onderdelen van de openhaard uit, geef bij de basis de stenen wat kleur met een lichtbruin potlood en plak de openhaard verder in elkaar. Stans de kerstboom en de kerstballen uit. Knip een roze bak voor onder de kerstboom uit licht rood. Neem hiervoor een stukje van 3,5 cm. Knip vanuit de punten schuin naar beneden en knip de onderkant rond af. Plak op de kaart en de kerstboom hierboven in elkaar. Stans het kerstelfje uit, plak in elkaar (alsof ze schuin hangt) een stukje voor de kerstboom. Plak de openhaard daar weer voor, nu komt het kerstelfje ernaast tevoorschijn. Knip een van de kerstballen kapot en plak de twee stukken onderaan de kerstboom. 

30okt22 Marleen2

Stans het andere kerstelfje uit, de houtblokken en een goudkleurige pot. Plak alles in elkaar en op de kaart. Geef de wangetjes van de elfjes wat kleur met een roze potlood en maak met een witte gelpen een stipje in de oogjes. Stans de kerstsok, het strikje, takjes, pakjes, het plankje en het plantje uit. Plak in elkaar en op de kaart. Snijd uit lichtgroen dessinpapier een strookje van 3,3 x 1,5 cm en een strookje uit lichtrood uni papier van 2 x 1 cm. Bestempel beide met tekst en plak op. Werk de kaart verder af met enamel dots en rhine stones.

Heel veel knutselplezier!
Hartelijke groetjes, Marleen


Used materials


Deel bericht

Share Share