5 September 2020

De hertenfamilie op stap

Deze maand is er weer een Gate-folding mal uitgekomen met een mooie kale boom. Goed te gebruiken voor herfst- en kerstkaarten.

5sept Sigrid.1Werkwijze:
Snijd uit hagelwit kaartenkarton een dubbele kaart van 14,5x 14,5cm.
Teken op de voorkant op 5,5cm (gemeten vanaf de vouwrand van de kaart) met potlood een hulplijn en leg daarop de verticale snijlijn van de gate-folding mal. Stans de boom uit. Stans de boom ook uit kraft papier en knip de takken aan de linkerkant van de boom iets bij zodat je een wat natuurlijker effect krijgt. Bewerk de boom met forest moss, gathered twigs distress inkt en witte gesso.
 5sept Sigrid.2Snijd uit dessinpapier een rechthoek van 4x13cm en een strook van 1,5x13cm. Snijd uit dessinpapier een vierkant van 13x13cm en een strook van 1,5x13cm. Snijd uit kraftpapier een rechthoek van 4,5x13,5cm en een vierkant van 13,5x13,5cm. Bewerk alles met een distresser gesso en/of gathered twigs distress inkt. Mat daarna alle onderdelen op de kaart zoals in voorbeeld. Scheur uit hagelwit kaartenkarton strookjes en maak hier mee een sneeuwlandschap. Knip een plaatje uit en mat deze op kraftpapier. Snijd dit aan alle kanten 2,5mm groter uit. Bewerk de randen met gathered twigs distress inkt en witte gesso. Mat dit op de kaart. Werk de kaart af met de herten, sneeuwvlokken, een witte strik, een tekst en wat zwarte vogels.

Groetjes


Used materials


Deel bericht

Share Share

Leave a comment

Comments

No one has commented on this page yet.