19 May 2021

Dino Dolle Dag

Vorige week kwam ik tentjes tegen voor logeerfeestjes. Super leuk en in allerlei thema's om te toveren. Er zat ook een dinothema bij!! Een van mijn jongens is gek op dinosaurussen, dus ik kon het niet laten een vrolijk logeertentje met dino's te maken!

19mei21 Marleen1Teken de buitenste lijnen van de tent om op hagelwit. Teken de tent 2x, 1x gewoon en 1x in spiegelbeeld. Knip beide uit. Neem die in spiegelbeeld (het achterste deel) en maak op ca. 2 cm van de bovenkant een rillijn en vouw om. Dit gedeelte plak je tegen de voorkant vast. De kaart kan nu rechtop blijven staan. Voor het decoreren gebruik je de binnenste lijnen van het stencil. Teken deze om aan de achterkant van het dessinpapier. Vergeet hierbij niet om het stencil om te draaien zodat je niet in spiegelbeeld tekent. Plak de uitgeknipte delen op de kaart. Vervolgens maak je het raam, teken ook deze om op hagelwit met de buitenste lijnen van het stencil. Voor het decoreren gebruik je weer de binnenste lijnen. Knip de onderdelen uit en plak op. Het stof boven het raam heb ik als een deel getekend en er met jute touw twee knoopje aan gemaakt. Daarna plak je het met 3D tape op. Stans de lichtjes uit, plak in elkaar, knip wat te lang is eraf en plak op de kaart langs de ingang. Stans de verschillende bladeren en plantjes uit en plak op.

19mei21 Marleen2

Stans de dinosaurussen uit, plak in elkaar en met 3D tape op de kaart. Plak de Stegosaurus een beetje schuin op zodat er nog een tekstbanner onder zijn pootje past (doe onder dit pootje dus ook geen tape). Snijd een bannertje uit geel van 4,8 x 4 cm, bestempel met tekst en plak op met 3D tape. Snijd een banner uit kraft van 8,8 x 1,4 cm, plak hier met de letter stickers de tekst 'Dino Dolle Dag' op en plak het geheel met 3D tape op de kaart.   

How to...
Op mijn blog vinden jullie de 'How to...' voor hoe je het Craft stencil kunt gebruiken. Dit is een uitgebreide werkbeschrijving met stap-voor-stap foto's. Zie: http://handmadebymarleen.blogspot.com/2021/04/how-to-craft-stencil-tent-by-marleen.html

Heel veel knutselplezier!
Hartelijke groetjes, Marleen


Deel bericht

Share Share