11 March 2023

Feestelijk Olifantje

Verjaardagskaartjes kan je nooit genoeg hebben, toch? Ik maakte er dit keer eentje met de nieuwe achtergrond-stempel van Tiny, gecombineerd met de Van Harte cirkel van Marleen en het lieve olifantje van Eline Pellinkhof. Deze kaart was een feestje om te maken!

11mrt23 LindaSnijd een dubbele basiskaart van 13,5 x 12,5 cm uit mintgroen karton. Snijd uit het karton voor de inkt-achtergrond een rechthoek van 13 x 12 cm. Bewerk deze met Distress Oxide inkt: laat de kleur Lucky Clover overlopen in Cracked Pistachio. Met de kleur Rustic Wilderness stempel je Tiny's blaadjesstempel TC0909. Ik heb deze kleur ook nog gebruikt om de bovenhoeken (aan de kant van Lucky Clover) nog wat donkerder te maken. Spetter nu met wat witte, lichtgroene en donkergroene verf (of inkt) over de inkt-achtergrond heen.

Stans de Van Harte cirkel CR1560 uit wit karton en gebruik de bijbehorende cirkel stans om ervoor te zorgen dat je alleen een rand van letters overhoudt. Stans de olifant COL1521 uit lichtgrijs karton. Het gras (circa 3,5 cm hoog) stans je uit de donkergroene kleur van Fleurige Groetjes PK9177 en vervolgens de ballon en het strikje van COL1463 uit het donkergele papier van ditzelfde blok. Stans vervolgens nog wat bloemetjes van COL1491 uit donkergeel en lichtgeel papier van dit blok. De gele ballon en strik bewerk je met de kleur Fossilized Amber van Distress Oxide inkt. Plak de kaart in elkaar zoals het voorbeeld. De ballon heb ik met 3D faom iets naar voren laten komen. Tot slot geef je nog wat witte accentjes met een gelpen en plak je wat rhinestones op de kaart om hem af te maken.

Lieve groetjes,
Linda

Basiskarton: mintgroen, wit, lichtroze, lichtgrijs
Karton voor inkt: Florence Watercolor Paper Smooth White 300g
Distress Oxide inkt: Lucky Clover, Cracked Pistachio, Rustic Wilderness, Fossilized Amber
Verfspetters wit, lichtgroen en donkergroen, Witte gelpen, Touwtje, 3D foam


Used materials


Deel bericht

Share Share