31 July 2021

Prachtige orchidee

Met de augustus collectie is er een hele mooie orchidee mal uitgekomen. Een orchidee kan allerlei kleuren hebben dus je kunt helemaal los gaan met de kleuren papier of inkt die je hebt.

 31juli Sigrid

Snijd uit stempelpapier een rechthoek van 8,5x16,5cm. Kleur deze met wilted violet, milled lavender en bundled sage Distress oxide. Spuit dit nat zodat de kleuren in elkaar overlopen. Laat dit drogen.

Druk dezelfde kleuren op je craftsheet. Spuit dit nat en druk hierin je papier. Laat dit drogen.
Maak de randen donkerder met wilted violet Distress oxide.
Stans de Bricks mal uit stempelpapier en kleur deze met wilted violet en milled lavender Distress oxide. Spuit dit nat en laat dit drogen. Plak dit op het stempelpapier. En knip/snijd de uitstekende stukjes gelijk met het stempelpapier.
Snijd uit een groene rechthoek van 9x17cm. Snijd een paarse rechthoek van 9,5x17,5cm.
Plak alles op een hagelwitte dubbele kaart van 10,5x18,5cm.

Stans de onderdelen van de orchidee uit stempelpapier.
Kleur de tak met bundled sage en peeled paint Distress oxide.
Kleur de bladeren van de orchidee met seedless preserves en milled lavender Distress oxide. Laat de punten zo wit mogelijk. Maak een afdruk met de milled lavender Distrss oxide op je craftsheet. Spuit dit nat en druk hier de bladeren in voor lichte vlekjes.
Kleur de harten van de orchidee's met candied apple Distress oxide. Spuit dit nat en laat dit drogen. Kleur het midden gedeelte met een beetje mustard seed Distress oxide. Kleur de randen met wilted violet Distress oxide.

Stans de vlinder uit en kleur deze met seedless preserves en milled lavender Distrss oxide. Laat een gedeelte van de vleugels wit.

Plak alle onderdelen op de kaart. Werk de kaart af met een tekst.

Tip: Kleurt het papier niet helemaal bij de kleuren inkt? Kleur je papier dan met de gebruikte inkt kleuren. Zo past alles altijd bij elkaar.

Groetjes

Sigrid


Deel bericht

Share Share