6 november 2020

Aftellen tot de intocht van Sinterklaas

Op hokje 9 mag ook een cadeautje worden geplakt! Het is nog 8 nachtjes slapen, dan komt Sinterklaas samen met zijn Pieten weer aan in ons land. Ter gelegenheid hiervan heb ik deze aftelkalender gemaakt voor mijn jongens... en heel stiekem ook een beetje voor mezelf, haha. 

6nov20 Marleen1

Allereerst heb ik gekozen welke aftelkalender ik wilde gaan decoreren. Op de pagina 'downloads' hier op de website vinden jullie de 4 verschillende kalenders die ik heb mogen ontwerpen. Zie: https://mariannedesign.nl/downloads Een voor 1 week, een voor 2, een voor 3 en een voor 4 weken. Elke kalender heeft rondje vakjes met nummer om te beplakken wanneer er een nachtje slapen voorbij is en ruimte om te decoreren. Zoals jullie zien heb ik gekozen voor de 'Aftelkalender voor 2 weken'. Druk de aftelkalender op stevig papier, dit kan wit zijn maar natuurlijk ook op een kleurtje.

6nov20 Marleen2Voor het vlak rechts bovenin snijd je rood dessinpapier van 11,5 x 11,5 cm en plak dit op. Stans de 'Card display' uit zwart en de knijpers uit goud. Plak het zwarte kaartenrekje op, plak de afbeelding met Sint en zijn pieten op het rekje en plak de twee goudkleurige knijpertjes erop. Werk dit stukje af met de staf van Sint en een tekstje van het stickervel. Ik heb het tekstje op een stukje wit kaartenkarton geplakt om het iets steviger te maken en daarna met 3D tape over de staf geplakt.

6nov20 Marleen3

Voor het vlak links onderin snijd je donkerblauw dessinpapier van 11 x 11 cm, snijd/scheur je geel dessinpapier van11,5 x ca. 3 cm en snijd een stuk dessinpapier met bakstenen van 9 x 6 cm. Plak de delen op zoals op het voorbeeld te zien is. Stans de houtkachel uit de verschillende kleuren, plak in elkaar en op de kalender. Stans de laars, schoen en mijter uit. Plak ook deze in elkaar en op de aftelkalender. Stans de vlaggetjes uit en plak deze bovenin om het extra gezellig te maken. Werk af met een tekstje van het stickervel. Knip tot slot twee Pietjes uit het silhouetten vel uit de 'Paper set: Sint & Piet' en plak op bovenin voor en achter de tekst.

Bij het aftellen kun je natuurlijk het rondje met het nummer een mooi kleurtje geven wanneer je dit nachtje hebt geslapen, maar je kunt ook allemaal mijtertjes stanzen of zoals ik heb gedaan vrolijke cadeautjes.

Heel veel knutselplezier!
Lieve groetjes, Marleen

 


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen

Plaats een reactie

Reacties

  • Het is een leuk idee. heb voor de kleinkinderen 1 van 2 weken aftel kalender gemaakt