5 november 2019

Bag with christmas gifts

Voor de november collectie heb ik een aantal nieuwe Craft stencils mogen ontwerpen. Een daarvan is een cadeauzak welke je kunt vullen met pakjes, leuk om te decoreren voor Sinterklaas of Kerstmis!

5nov19 Marleen1

Zoals jullie zien heb ik deze keer voor een cadeauzak voor Kerstmis gekozen. In de werkbeschrijving met stap-voor-stap foto's vertel ik hoe je het Craft stencil 'Presents bag by Marleen' kunt gebruiken.

5nov19 Marleen2

Teken de cadeauzak om op hagelwit kaartenkarton, gebruik hiervoor de buitenste lijnen van het figuur. Teken de cadeauzak 2x, een keer gewoon en een keer in spiegelbeeld. Knip beide uit.

5nov19 Marleen3Neem het deel dat je wilt gebruiken als achterkant en maak op ca. 6,5 cm van de bovenkant een rillijn. Het bovenste deel wordt nu de 'plakstrook'. Plak het bovenste deel nu vast op het voorste deel. De cadeauzak kan nu rechtop blijven staan.

5nov19 Marleen4Voor het decoreren gebruik je de binnenste lijnen van het stencil. Teken deze om aan de achterkant van het papier en/of dessinpapier. Vergeet hierbij niet om het stencil om te draaien zodat je niet in spiegelbeeld tekent. Neem het onderste deel van de cadeauzak over zoals te zien is op het voorbeeld (het lint hoeft er dus niet uit, dat kan er later los overheen).

5nov19 Marleen5

Neem ook het lint voor om de zak over volgens het voorbeeld. 

5nov19 Marleen6

Maak nu een lijntje tussen de stukken waar een stuk van de lijn weg is. Teken ook het schuine uiteinde ca. 5 mm verder door, zo wordt hij iets langer en kun je hem net onder de rand van de cadeauzak schuiven bij het opplakken.

5nov19 Marleen7Knip alle verschillende onderdelen uit en plak deze op de basiskaart.

5nov19 Marleen8

Voor het bovenste deel van de cadeauzak heb ik 3D tape gebruikt zodat deze een beetje naar voren komt. Plak het 3D tape langs de zijkanten en de bovenste rand, zoals op het voorbeeld te zien is. Op deze manier kun je de cadeautjes van papier (of een ander plat cadeautje) en nog tussen schuiven.

5nov19 Marleen9Teken tot slot ook de cadeautjes over op hagelwit kaartenkarton en knip deze uit. 

5nov19 Marleen10

Ook hierbij gebruik je weer de binnenste lijnen van het stencil voor het decoreren. Teken deze om aan de achterkant van het papier en/of dessinpapier. Vergeet hierbij niet om het stencil om te draaien zodat je niet in spiegelbeeld tekent. Knip uit en plak het dessinpapier op de cadeautjes. Plak de pakjes op de cadeauzak of schuif ze tussen het papier van de opening.

De basis is nu klaar, dus het decoreren van de cadeauzak kan beginnen. Heel veel knutselplezier!

Lieve groetjes, Marleen

 


Gebruikte materialen

PS8047

Presents bag by Marleen Niet meer leverbaar

CR1488

Presents by Marleen Niet meer leverbaar

CR1486

Christmas lights by Marleen Niet meer leverbaar

PB7053

Eline's Berry Christmas Niet meer leverbaar

CA3135

Mirror paper - silver Niet meer leverbaar

CA3104

Snow paper Niet meer leverbaar


Deel bericht

Delen Delen