12 februari 2023

Berelief kraamcadeau

Ik ben altijd aan het spelen met de malletjes en probeer dan of je ook iets anders kunt maken met een bepaalde mal, zo ook met de bagtopper. Dus aan de knutsel gegaan en wat blijkt; je kunt er ook een speen van maken met een speen klem!

12feb23 Irma112feb23 Irma2 3Beplak een spanen doos (de grootte is afhankelijk van wat je er mee wilt gaan doen) dus de maten kan ik niet geven. Maar je meet het onderste deel op en dit beplak je. Voor de deksel doe je hetzelfde maar hier doe je 1,5 cm bij en geef een rillijn over de hele lengte, knip hier kleine V-tjes uit en plak dit op de deksel. Teken de bovenkant van de deksel, knip dit uit en plak op. Rol luiertjes op en doe er een lintje omheen. Stans de Bagtopper (deze knip je los), het beertje 2x  en alle bladeren (doe dit dan even in een bakje zodat je alles achter elkaar kunt plakken).

12feb23 Irma5 6 7Stans de Hot air balloon 4 x uit printable kraft papier (110 gram) en vouw deze in de lengte doormidden. Vouw ze weer open, en vouw de onderkant op 1,5 cm. Plak nu alle delen tegen elkaar aan Maar nog niet helemaal in het rond, en niet het onderste gedeelte (1,5 cm).

12feb23 Irma8 9 10 11Teken nu af zoals het voorbeeld, en knip dit weg. 
Plak nu de ballon ook op het laatste deel vast, knip alle delen in op de midden vouwlijn van de 1,5 cm aan de onderkant en plak dit vast. Dan ziet het er zo uit (foto links onder). Knip tot slot de uit stekende randjes netjes recht, zodat er een vierkantje over blijft. Plak nu de speen op een deel van de bagtopper.

12feb23 Irma4

Werk de bagtopper af zoals het voorbeeld. Plak de luiertjes op de deksel en plak de speen er overheen. Maak een leuke compositie met de bladeren en plak deze op de luiertjes. werk het af met een strikje. Plak op speen een stukje lint en plak op het uiteinde mog een beren kopje zodat dit lijkt op een speen klem. Stop nog wat sisal tussen de luiers en stans de baby tekst uit.

Graag tot de volgende keer ,
Veel liefs, Irma de Vries

Extra nodig: Spanen doos, 3 luiers (maat 0 kruidvat), lint, kant en jutte touw, sisal


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen