12 november 2021

Borduur een verjaardagskaart

P1010216 kopieDe nieuwe borduurmal met de Kerstroos is echt prachtig en je kunt ondanks dat het een vast patroon is hem op zoveel manieren verwerken op je kaart. Deze keer heb ik er een gewone verjaardagskaart van gemaakt.

Want als je de kleurtjes wisselt ontstaat er elke keer een andere prachtige bloem. Dit kun je goed zien op de kleurvoorbeelden die we bij de downloads hebben staan.
Kerstkaarten borduren met PK9171 2Bij deze kaart heb ik een wat blauwere groen gebruik met een licht minte kleur groen en een harde geel. Ik heb de volle 6 draadjes gebruikt. Dat red je prima met het formaat van de gaatjes van het patroon.

Maak eerst een strook van 15 c 30 cm uit stevig wit kaartkarton. Stans eerst de randmal. Je kunt dan de strook in de lengte door een A5 machine halen. Leg daarna de mal met het patroon tegen de gestanste rand aan en je patroon zit meteen mooi. De mal drukt wat hulplijntjes in het papier en je kunt gaan borduren. Dit doe ik altijd lekker 's avonds op de bank bij de tv.

Overdag heb ik het patroon opgeleukt met wat rhinestones. De nieuwe donkergroene kleur past mooi bij deze blaadjes.

Ik heb de Hoera tekst van Eline uit brons kleurig soft glitter papier gestanst en de hiep hiep die bij de mal komt met Versafine Black Onyx erbij gestempeld met mijn stempelhulp. Zo kan ik hem precies plaatsen en een paar keer afdrukken zodat hij mooi diep zwart en egaal afgedrukt is. Op de puntjes van de i heb ik wat goudkleurige kleine rhinestones geplakt.

Het geruite patroontje uit het Springtime papier bloc past mooi bij deze kleurtjes. Snijd een stuk van 15 x 15 cm uit voor de binnenkant van je kaart.

En klaar! Een mooie verjaardagskaart voor in de voorraad!


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen

Plaats een reactie

Reacties

  • ik vind deze kaarten heel erg mooi

  • Prachtig! Groetjes Betha