10 september 2019

Cross stitch Christmas heart

Ik heb weer een gezellig borduurkaartje gemaakt, want het is zo leuk om te doen dat borduren. Je kunt er ook alle kanten mee op, met een roosje maak je er een romantisch kaart van en ik heb er met het hart een kerstkaart van gemaakt.

10sep19 Anja

Snijd/knip een witte topvouwkaart van 11 x 15 cm. Stans het hart met de gaatjes tegelijk met de volgende maat hart uit wit karton het is wel handig om ze even met een stukje crafttape vast te plakken dan verschuiven ze niet. Het grootste hart stans je uit rood karton. Daarna leg je de mal van het grootste hart op groen karton teken de buitenrand af en knip hem netjes uit. Borduur het hart met 4 draadjes rode en groene splitszijde. Je hebt niet echt een patroon nodig voor deze want het is steeds twee randjes rood en dan weer twee randjes groen en dit steeds herhalen. Plak na het borduren de harten op elkaar. Snijd een stukje ribbelkarton van 8 x 12 cm.
Stans de middelste twee mallen van de passe partout circles tegelijk uit rood karton dan heb je een losse open cirkel. Stans de punch die hulst uit rood en groen karton en maak er drie leuke toefjes van. Stans de collectable tag uit rood, groen en wit karton op de witte stempel je de tekst, plak hem dan op groen karton en knip hem iets ruimer uit. Leg het ribbelkarton in de lengte voor je neer en plak de rode en de groene tag rechts boven achter het ribbelkarton en laat daarbij ongeveer 1 cm uitsteken. Plak dit op de witte kaart. Daarop komt de rode cirkel. Stans het classic label uit rood en groen karton en knip de bewerkte rand net onder de onderbroken streepjes af. Stans drie van die kleine rondjes  die bij de collectable tag horen uit wit karton. Plak er eentje op de rode, eentje op de groene en eentje op de kleine witte tag waar de tekst op staat. Maak met wit hemp koord een klein strikje aan de witte tag. Doe wit hemp koord door het gaatje van de  grote groene tag. Plak de overige onderdeeltjes volgens voorbeeld op de kaart.

Succes!
Groetjes van Anja

 


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen

Plaats een reactie

Reacties

  • Super leuk Anja en helemaal kerst in deze kleuren!
    Groetjes van Afke

  • Heel mooi Anja! Groetjes Betha

  • Wat een gezellig kerstkaartje