15 augustus 2021

De Zen-tuin van Nadège

15aug21 NadegeNadège heeft de nieuwe Boeddha set, Orchidee en Bamboe gebruikt op haar kaart voor deze Zen-tuin. Door de kleuren rustig te houden krijgt de kaart een mooie serene uitstraling.

Begin met een basiskaart uit een strook van 15x30 cm uit wit karton. Ril deze op de 15 en  en 5 cm. Snijd een halve vierkant van de 5cm ril lijn naar de 15 cm ril lijn. Zo heb je dit model open gevouwen kaart. 

Snijd uit mintgroen of lichtblauw karton of basis papier een stuk van 14 x 11 cm en plak deze op de basis kaart. Stippel met een zwarte pen een randje eromheen. Stans de stokken van de Bamboe set uit twee tinten groen en de blaadjes uit 3 tinten groen. Stans de steel van de orchidee uit een groene tint. 
Stans de bloemen, keien, kaarsjes, Buddha hoofd en de Petra cirkel uit wit karton en embos de onderdelen. Stans een grasrand uit lichtgroen.

Pak nu wat Distress Ink Scattered Straw en Hickory Smoke. Stempel de inkt op een groot acryl bloc, wat mica of een andere gladde oppervlakte en pak een waterpenseel. De bloemkernen en de vlammetjes zijn ingekleurd met Scattered Straw. En de kien en kaarsjes met wat Hickory smoke. Hoe meer water je erbij doet hoe lichter de kleur wordt. Doe de uitdraai van de Buddha kop terug in de mal en met een dauber of blending tool kun je zo de embossing kleur geven met Hickory smoke.

Plak alle onderdelen in elkaar en op de kaart en lijm sommige takjes met maar een klein puntje lijm zodat alles ook een beetje los en luchtig vast zit. Plak de bloemen van de orchidee en de keien eventueel met een beetje 1 of 2mm diecutting foam vast.


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen