1 november 2020

Een mok vol bolletjes

1nov20 MarianneHet nieuwe brei-thema wat we in de November collectie hebben uitgebracht vind ik toch zo leuk! Voor dit thema heb ik ook weer allerlei leuke patronen uitgezocht die je met de Cross Stitch Craftables kunt maken en dan je kaarten verder versieren met bolletjes wol.
Ook de nieuwe stempelsets met creatieve teksten passen er goed bij. Ik zag deze Engelse tekst en kreeg meteen het idee om de nieuwe mok te vullen met allemaal bolletjes wol. Want het kleine borduurvierkantje past ook weer in de nieuwe mok.

Draai eerst de mok uit wit papier en leg daarna de vierkante Craftable erop en plak deze vast met een beetje roze tape zodat hij niet gaat verschuiven tijdens het draaien. Ga daarna het patroontje borduren in de kaart met 6 draadjes gewoon borduurgaren. 
Uit allerlei vrolijke kleurtjes basis karton heb ik wat bolletjes en het breiwerkje gestanst. Je kunt eventueel de embossing nog wat kleuren met inkt, maar ik vond dit al bont genoeg. Draai de naalden, het lepeltje, schaartje en de haaknaald uit zilver karton.

Snij uit blauw karton een basis kaart van 15 x 15 cm.
Snij uit het vrolijke bonte design papier een stuk van 14 cm breed bij 12cm om laag. En een dun strookje uit het lichtblauwe design papier van 2 x 14cm. Stempel de tekst op het blauwe stukje en plak beide stukken op de basiskaart.
Ga nu de bolletjes wol en alle attributen in de mok schikken. Je kunt aan de achterkant eventueel alles een beetje vast plakken met een plakbandje. Plak daarna de mok met wat dubbelzijdige foam op de kaart. Een los bolletje wol en het breiwerkje kun je ook eventueel met wat foam op de kaart plakken voor wat diepte.

Hieronder kun je het patroon downloaden voor in de mok:
Cross Stitch Knitwork button

 


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen