6 februari 2021

Een opkikkertje voor jou

Opkikkerkaartjes hebben we nog nooit zo vaak gebruikt als het afgelopen jaar en we gaan nog even door vrees ik. Daarom is het ook fijn dat er weer een leuk nieuw knipvel voor is en hier is alvast een ideetje.

6feb21 AnjaZ1Neem een A viertje turkoois kleurig karton, snijd er aan de korte kant 10 centimeter af en vouw hem dubbel zodat je een topvouw kaart hebt van 9,8 x 21 cm. Stans de grootste mal van de slimline set uit wit karton, en de volgende mal met het schulprandje uit dessinpapier. Plak ze op de turkoois kleurige kaart. Knip/snijd het plaatje op 7 x 10 cm, mat deze op wit karton van 7,5 x 10,5 cm en stempel het woordje Kwaak!! op de afbeelding. Laat de inkt wel even goed drogen anders krijg je vegen want op dat gladde papier duurt dat drogen ietsje langer. Plak de afbeelding links op de kaart. Stans uit wit karton ,heel handig is het om  eerst  double sided craft tape achter op het karton te doen, de letters voor de woorden een opkikkertje voor jou je kunt ze dan na het stansten gelijk opplakken dat is handig en dan heb je zeker geen lijmvlekjes. Stans een banner van de slimline set uit turkoois karton, snijd er twee kleinere van die elk 2,5 cm lang zijn en plak die rechts onder op de kaart. Stans twee witte knoopjes en plak deze erop. Stans het bloemetje uit turkoois en wit, bol de blaadjes op en plak deze met een dubbel strikje van wit hempcord rechts boven op de kaart. Werk de kaart verder af met wat leuke plaksteentjes of pailletjes net wat je in huis hebt.

6feb21 AnjaZ2

Leuk is het om er een bijpassende envelop bij de te maken, dus teken je het Craft stencil van de slimline envelop af op wit stevig papier of karton, hij past net niet op een A viertje hij moet op een wat groter stuk papier/karton. Ril de lijnen die je moet vouwen en knip/snijd de envelop uit. Vouw de rillijnen en sluit de envelop aan de onder- en zijkant met lijm of stevig dubbelzijdig tape. Teken met het Craft stencil nog een leuk etiket af op wit karton en dessinpapier en plak deze op elkaar en dan op de envelop. Knip het kleine kikkertje wat los op het knipvel staat uit en plak die in een hoekje van het etiket.

Succes!
Groetjes van Anja Zom

 


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen

Plaats een reactie

Reacties

  • Where can I get the frogs and turtles in your samples?

  • Geweldig leuke opkikkerkaart! Groetjes Betha