1 oktober 2022

Een stralende Kerstfeest!

De Kerstelfjes zijn de Kerstman en zijn vrouw aan het helpen. Er moeten lichtjes in de besneeuwde kerstbomen worden opgehangen en alle pakjes moeten worden verzameld. Zo wordt het straks vast en zeker een stralend Kerstfeest! 

1okt22 Marleen2Teken de buitenste lijnen van de kerstboom om op wit fluweelkarton. Teken de kerstboom 2x, 1x gewoon en 1x in spiegelbeeld. Knip beide uit. Neem die in spiegelbeeld (het achterste deel) en maak op ca. 6 cm van de bovenkant een rillijn en vouw om. Dit gedeelte plak je tegen de voorkant vast. De kaart kan nu rechtop blijven staan. Wiebelt de kaart te hard? Snijd dan een klein recht strookje van de onderkant van het achterste deel van de kaart.

1okt22 Marleen3Voor het decoreren gebruik je de binnenste lijnen van het stencil. Teken deze om aan de achterkant van het papier en/of dessinpapier. Vergeet hierbij niet om het stencil om te draaien zodat je niet in spiegelbeeld tekent. Teken de delen met de takken en sneeuw aan de bovenkant net iets hoger, zodat deze straks een stukje over elkaar komen. 

1okt22 Marleen4Knip alle delen uit en plak op. Begin onderin de kaart met het opplakken bij het sneeuw, dan komt de stam en dan om en om de takken en de sneeuw. Je werkt dus van beneden naar boven, het driehoekige puntje sneeuw is de laatste.  

1okt22 Marleen1

Stans de kerstlichtjes uit wit en glitter papier. Plak in elkaar en op de kerstboom. Stans de slee, de Kerstelfjes, de cadeautjeszak en de pakjes uit. Plak alles in elkaar en op de kaart. Geef de wangetjes van de elfjes wat kleur met het roze potlood en maak een stipje in de oogjes met de witte gelpen. Stans een banner uit rood uni papier, bestempel met een tekstje van Versa Mark, bewerk met embossingpoeder en verhit met de heattool en plak op. Werk de kaart verder af met enamel dots en pearls.

Heel veel knutselplezier!
Hartelijke groetjes, Marleen

Vind je wat extra uitleg en stap-voor-stap foto's fijn? 
Kijk dan eens op mijn blog bij de 'How to... met Craft stencil Christmas tree by Marleen'. 
Zie: https://handmadebymarleen.blogspot.com/2022/09/how-to-met-craft-stencil-christmas-tree.html


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen