29 mei 2020

Een vuurtoren in de verte

Voor de strandliefhebbers komen er in juni weer veel leuke spulletjes aan. Ik ben met de vuurtoren en de verrekijker aan de slag geweest. Zoals jullie zien heb ik deze kaart even zonder tekst gehouden schrijf er t.z.t. zelf wat in.

29mei20 Anja1

Neem een dubbele witte topvouw kaart van 13,5 cm hoog en 16 cm breed.
Leg de vuurtoren rechts op de dubbele kaart, plak hem vast met verwijderbaar tape en draai hem een paar keer heen en weer door de stans/embosmachine dan is hij wel goed door de twee lagen karton gegaan en embos hem. Haal de mal eraf, verwijder de losse stukjes karton. Daarna draai je de mal nog een keer met een klein stukje donkergroen karton onderaan over het grasgedeelte door de stans/embosmachine, knip of scheur het op maat en plak het stukje gras op zijn plek. Leg de vuurtoren op lichtblauw karton teken met potlood de strepen en de twee delen van het dakje af. Knip of snijd ze uit en plak ze op de witte vuurtoren. Snijd dessin papier van 10 x 13 cm en maak de randen ruw. Leg twee stukjes hemp cord bovenlangs over het dessinpapier, plak ze aan de achterkant vast en plak vervolgens het dessinpapier op de kaart.

29mei20 Anja2

Stans en embos de verrekijker samen met de bijbehorende cirkelmal uit donkerblauw karton, en bewerk hem met witte stempelinkt. Leg de verrekijker met de achterkant naar boven voor je neer en plak dun dubbelzijdig tape rondom het gat en draai hem weer om. Knip de shaker op maat de plastic buitenrand steekt anders uit en leg hem met de bolling omhoog voor je neer. Haal de beschermlaag van de tape van de verrekijker af, leg de verrekijker erover de shaker heen en druk hem goed aan. Plak rondom op het randje van de shaker weer dun dubbelzijdig tape. Je kunt de shaker window eventueel even behandelen met een druppeltje wasverzachter dan is hij niet meer statisch en blijven de pailletjes er niet aan plakken. Doe wat schudmateriaal in de shaker. Knip een plaatje op maat, haal het beschermlaagje van het dubbelzijdige tape af, kijk goed hoe het plaatje moet komen en druk het plaatje vast op de tape. Stans wat coral uit verschillende kleuren groen en wit, plak ze samen met de verrekijker op de kaart. Plak er eventueel wat tillandsia bij, en werk de kaart verder af met nog wat pailletjes die ook in de shaker zitten en een dubbel wit strikje van hemp cord.

Succes!
Groetjes van Anja

 


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen

Plaats een reactie

Reacties

 • Super leuk Anja!
  Groetjes van Afke

 • Wat een supergave kaart

 • Wat een geweldig leuke kaart en de mal van de verrekijker vind ik super! Groetjes Betha

 • Je strandkaart is super mooi Anja!
  Wat een leuke mallen zijn er weer !
  Groetjes Jannie

 • Super leuke strandkaart heb je gemaakt Anja!
  Grt van Judith