30 juli 2021

Fijne Kerst

Tijdens de zomermaanden moeten we totaal niet aan de winter denken. En zeker niet aan de kerstdagen. Eerst willen we nog genieten van een mooie zomer. Toch zijn er al diverse materialen uitgekomen om kerstkaarten te maken. Ik ben er ook al mee bezig geweest.30juli Tineke1

Teken de lantaarn 2x over op wit fluweelkarton, 1x met de ramen eruit en 1x helemaal in spiegelbeeld. Ril op de achterste lantaarn een horizontale vouwlijn op ca. 7 cm vanaf de bovenkant. Plak het bovenste gedeelte tegen de voorste lantaarn zodat je een dubbele kaart hebt.

Neem het raam over op vellum en de binnendelen over op designpapier. Plak het vellum tussen het designpapier en de voorste witte lantaarn. Stans de tekst uit zalm papier en plak deze tussen de balk van designpapier. 
Stans de guirlande en de ponsmal met hulstblaadjes uit groen karton. Plak de losse hulstblaadjes tussen de guirlande voor een speels effect. Maak pareltjes als besjes met rode nuvo drops.
Maak een kerststukje met kaarsen uit diverse kleurtjes karton, hulstblaadjes, takjes, besjes en amaryllis. Stans de vlammetjes uit platina glitter karton. Werk het kaarsvet en besjes af met stickles en de amaryllis met een enamel dot.
Maak een dubbele strik van tule en organza lint.30juli Tineke2

Het staat ook erg leuk om een elektrisch waxinelichtje achter het vellum te plaatsen.

Veel succes!

Groetjes,

Tineke


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen