12 oktober 2020

Geborduurd sneeuwpopje

12okt20 Marianne

Terwijl ik bezig was om allerlei patronen te verzamelen voor de Cross Stitch Craftables gingen we bedenken wat je allemaal in een kleine cirkel kunt borduren. Maar ook mét de cirkel kun je leuke figuren maken. Zo is deze leuke sneeuwpop ontstaan. Het Snowflake Kisses papier en de bijpassende plaatjes van Eline is ook leuk om te gebruiken voor een serie kaarten. 

Voor het sneeuwpopje is er een truucje hoe je de cirkels aan elkaar vast kunt maken. Daarbij moet je even goed opletten en stap voor stap draaien. Je begint door de borduurcirkel mal eerst bovenaan op een stuk designpapier te stansen. Dan heb je 1 cirkel met gaatjes. Daarna leg je de borduurmal onderaan deze cirkel op het papier. En je schuift de bovenste 2 rijtjes puntjes van de mal over de onderste twee al gestanste rijen gaatjes heen. Zo schuif je de twee cirkels op papier in elkaar. Plak de borduurmal wel even vast met een stukje roze tape. Het zou zonde zijn als deze gaat schuiven en je borduurgaatjes niet mooi doorlopen.  

Voor de kaart met het boompje in de sneeuw stans je de borduurmal direct op het designpapier. Scheur een stukje snowpaper af en eronder te plakken zodat het boompje in de sneeuw staat en plak de kaart verder in elkaar. Zo eenvoudig kan het zijn.

Je kunt het Kerstboompje ook op gekleurd karton stansen en borduren met leuke kleurtjes garen. Als je dan de kleinste basismal die erbij komt gebruikt snijd je het boompje uit en kun je deze zo op een achtergrond plaatje van Eline plakken. Nog even een grote tekst erbij stempelen en klaar.

Gebruik voor het borduren alle 6 de draadjes van je garen voor een mooi vol patroon.

De patroontjes voor bovenstaande figuren kun je vinden bij Downloads of door op deze afbeelding hieronder te klikken:

Cross Stitch trees 2021Cross Stitch Circles 2020 kopieVeel plezier met maken!


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen

Plaats een reactie

Reacties

  • CleanVision - een modern complex voor het verbeteren en herstellen van het gezichtsvermogen - http://shakpotokes.com/fd5h/////

  • Super leuke kaart en sneeuwpopje is geweldig! Groetjes Betha

  • Wat een super lief kaartje en een schattig s neeuwpopje