10 november 2021

Geborduurde Kerstroos

DSC00013 Custom kopie

De stempels van Hetty Meeuwsen gaan ook prima samen met de twee nieuwe borduurmallen uit de collectie van deze maand. Zo wordt een lekker warm drankje extra feestelijk met de Kerstbloem.

Pak een strook van stevig wit kaartenkarton van 15 x 30 cm.
Stans eerst de randmal aan een korte zijde van de strook uit en leg daarna de mal met het borduurpatroon ertegenaan. Zo heb je het patroon altijd mooi langs de rand zitten. Pak wat verschillende kleuren DMC of ander borduurgaren. 
Jeanette heeft hier maar 1 of 2 draadjes van DMC gebruikt om het patroon wat subtieler aanwezig te laten zijn. Als je de bloem en blaadjes wat voller wilt kun je het best met 3 of zelfs met alle 6 de draadjes borduren.

Borduur eerst het patroon en versier deze met wat bling.

Snijd van het groene design uit het papierbloc een vierkant van 14 x 14 cm. Snijd daarna dit vlak in een strook van 9 cm en 5 cm.
Snijd van het rode design een vierkant van 13 x 13 cm en doe daar hetzelfde mee. Maak een strook van 8 cm en 5 cm.
Mat deze stukken op elkaar en zo kun je de voorkant en de binnenkant versieren zoals op het voorbeeld. 

Stempel het mokje op wat DCP papier en kleur deze in met copics. Of doe dit op ander papier en kleur ze in met potlood of met distress inkt. Als je een mokje mooi ingekleurd hebt stans je deze daarna uit met de bijpassende contourmal. Plak deze vast met een stukje tape zodat hij niet verschuift.

Stempel op het rode vlak met Versamark inkt de tekst en bestrooi deze met wit embospoeder en verhit dit. Zo krijg je een mooie witte strakke tekst te zien.
Plak het mokje met wat foam onderaan de kaart en versier de kaart verder met wat losse ijskristallen van de CR1574 set.

Veel plezier met maken!


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen

Plaats een reactie

Reacties

  • Heel mooi! Groetjes Betha