22 juli 2023

Gestempelde bloemenpracht

Door verschillende stempels te combineren maakte Julie deze schitterende kaart vol met bloemenpracht. Met als stralend middelpunt de vlambloem. 

10jul23 Julie

Neem een witte basiskaart en snijd een matje uit een stuk paars cardstock. Snijd uit wit stempelkarton een iets kleiner stuk. Neem het stencil van het varenblad en inkt lichtgroene inkt op het witte stuk stempelkarton. Stempel de Phlox (of vuurbloem) in het midden en aan beide zijkanten op verschillende hoogtes. Kleur de bloemen met alcohol markers.

 Stempel de takjes in groen en blauw tinten. Gebruik de 'second generation stamping' techniek om een wat vervaagder effect te krijgen. (beïnkt de stempel, stempel eerst op een stukje kladpapier en stempel daarna pas op het goede papier). Beïnkt de randen met blauwe inkt en plak het op het paarse matje.

Knoop een stuk satijnlint om het paneel. Stempel de tekst op een gestanste strook en plak deze verhoogd met foamtape onderaan het paneel. Plak het geheel op de witte basiskaart. Maak het geheel af door wat liquid pearl druppels op de takjes en bloemkernen toe te voegen. Dit kan ook met rhinestones gedaan worden.


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen