14 april 2020

Groetjes van de varkensboerderij

Gudrun laat met deze kaart zien dat je met de nieuwe stempels- en stans setjes van Hetty heel goed verschillende technieken samen kunt gebruiken. Ze heeft voor achtergrond en de achterste varkens de maskingtechniek gebruikt. Het voorste varkentje en de boer steken mooi af, omdat ze die stempels met de bijpassende mallen heeft uitgestanst.

14apr20 GudrunSnijd uit wit cardstock en vierkante easelkaart. Mat op de voorkant een laag blauw en een laag rood cardstock. Plak vervolgens dit op de basiskaart en bevestig hierop een malle, dwarse strook designpapier en daarboven een brede strook desingpapier, zodat het samen een vierkant vormt. Stans uit groen de tulpenrand, emboss het en kleur de embossing met inkt en plak vervolgens deze op de overgang van de twee stukken designpapier. Neem een wit stuk stempelkarton en stempel hierop eerst het middelste varkentje, maskeer deze met maskingtape, stempel nu de andere twee varkentjes links en rechts deels overlappend zodat het lijkt alsof ze achter het eerste varkentje staan. Maskeer deze twee ook met tape en stempel de achtergrond, wolken en zon. Haal alle maskingtape weg en kleur de afbeelding met alcoholmarkers in. Snijd de afbeelding tot een vierkant, mat dit op rood cardstock en plak het op de kaart. Stans uit rood cardstock vier bloemen voor de tulpen rand, emboss en beïnkt deze en plak ze op de zichtbare groene stengels. Neem nog een stuk wit stempelkarton en stempel hierop nog een varken en op een ander stuk de boer. Stans beide stempels uit met de bijbehorende mallen. Kleur de plaatjes in en plak ze verhoogt op de kaart om diepte te creëren. Stempel bovenaan de tekst.

14apr20 Gudrun2Voor de onderkant van de easel snijd je een blauw en rode mat. Plak deze op. Mat hierop een stuk designpapier. Snijd een wit vierkant en plak dit bovenaan in het midden. Stans uit groen en rood de tulpenrand, emboss en beïnkt deze en plak het ongeveer halverwege het onderste paneel op. Gebruik foamtape voor de bloemen. Snijd een strook blauw cardstock en een iets kleine strook designpapier. Plak deze op elkaar en vervolgens aan de onderkant van de tulpenrand. Stans twee klompen uit lichtgeel cardstock, beïnkt ze met gele en rode inkt. 


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen

Plaats een reactie

Reacties

  • Super leuke kaart! Groetjes Betha

  • Wat een gave kaart. Leuk hoor echt Hollands. Hou ik van

  • Super vrolijke kaart Gudrun! Daar word je vrolijk van. Prettig dat je de plaatjes kunt uitstansen!
    Groetjes van Afke