3 april 2020

Have a sweet day

Natuurlijk ben ik weer super blij met het uitkomen van een nieuw setje mallen. In de collectie van april vinden jullie de Collectable 'Cupcakes by Marleen' en daar kun je heel veel verschillende feestelijke en vooral smakelijke cakejes mee maken!

3apr20 Marleen1Snijd een strook kraftkarton van 30 x 15 cm. Ril en vouw deze op 10 cm en op 25 cm. Snijd een strook paars dessinpapier van 14,5 x 9,5 cm en een van 14,5 x 4,5 cm, bewerk de randen met een distress tool en plak op. Snijd een vierkant van 13 x 13 cm uit hagelwit. Plak dit met 3D tape vast op de linker helft van de kaart (alleen op die helft, anders plak je de kaart dicht). Snijd turquoise dessinpapier van 12,5 x 12,5 cm, bewerk de randen met een distress tool en plak op.

3apr20 Marleen2

Vervolgens gaan we een zakje op de kaart maken voor het label. Dit doen we uit kraftkarton. Snijd een stuk kraft van 13,5 x 12 cm. Maak aan de linkerkant, de onderkant en de rechterkant een rillijn op 1,5 cm van de zijkant. Knip de zijkantjes een beetje schuin af zoals hierboven te zien is. De kleine omgevouwen randen zijn de plakstroken. Vouw deze naar achter en plak ze vast op het midden van het turquoise dessinpapier op de kaart. Werk het zakje af met een stukje roze dessinpapier. Snijd hiervoor een vierkant van 10 x 10 cm, bewerk de randen weer met een distress tool en plak op het kraft zakje. 

3apr20 Marleen3

Stans een label uit hagelwit. Teken de binnenkant van de mal om met potlood op de achterkant van een stuk dessinpapier, knip uit en plak op het label. Werk het label af met een lintje, stukje kant en strikje van jute touw. Stop het label nu in het zakje. Voor het decoreren van de voorkant van het zakje stanzen we de 'Tulip Doily' uit hagelwit en plak deze op met 3D tape. Snijd een cirkel met een diameter van 8,7 cm uit mintgroen en plak op de witte 'Tulip Doily'. Snijd de onderdelen voor de cupcakes uit de verschillende soorten en kleuren papier, plak deze in elkaar en op de kaart zoals te zien is op het voorbeeld. Werk de voorkant af met een bannertjes met tekst en stukje jute touw, pareltjes in de bloemetjes en diamond gems.

3apr20 Marleen4

Ook de binnenkant van deze kaart heb ik gedecoreerd om hem extra feestelijk te maken! Snijd turquoise dessinpapier van 14,5 x 9,5 cm, paars van 14,5 x 14,5 cm, lichtroze van 13 x 13 cm en een stuk turquoise van 14,5 x 4,5 cm. Plak op zoals hierboven te zien is. Stans voor het linkerdeel een zakje uit vellum, plak deze in elkaar en in de kaart. Werk het zakje af met een stukje dessinpapier, tekstje en drie kaarsjes. Stans een slinger en twee cadeautjes uit, plak deze in elkaar en op het roze deel in de kaart. Werk af met een tekstje boven de slinger.

Heel veel knutselplezier ermee!
Lieve groetjes, Marleen

 


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen