10 september 2020

Herfstige verrassing

 Deze vrolijke hamsters komen niet alleen post brengen, maar hebben ook een leuk cadeautje meegebracht! Gudrun maakte dit snoezige doosje met de Build-a-Box set van vorige maand en versierde hem met Eline's nieuwe hamster.

10september Gudrun1

We beginnen eerst met de kaart. Snijd een vierkante basiskaart uit lichtgeel of crêmekleurig cardstock. Mat hierop een stuk hout designpapier. Snijd uit twee andere designs twee lange, smalle stroken. Plak deze iets links van het midden in de hoogte op de kaart. Stans uit lichtoranje cardstock een cirkel en een iets kleinere cirkel uit designpapier. Plak ze op elkaar en vervolgens iets links van het midden op de kaart. Stans uit donkerhout designpapier de boomstam en plak deze op. Stans de verschillende onderdelen van de hamsters en zet ze in elkaar. Met een witte pen kun je kleine streepjes op de oren zeten en een stipje op de ogen. Stans uit rood cardstock de brievenbus en stans verschillende envelopjes.  Maak er postzegels op en voor twee een witte 'brief' voor erin. Plak het geheel zoals voorbeeld op de kaart. Stans tot slot nog wat blaadjes en paddenstoel en plak deze op.

10september Gudrun2

Voor het doosje stans je de cirkel uit designpapier voor de bovenkant en nog een uit de achterkant van dit papier voor de binnenkant. Snijd een strook zo hoog als je de deksel wilt hebben plus de hoogte van de kartels uit designpapier en gebruik de Build-a-Box set om de kartels te stanzen, deze vouw je om en zijn de plakrand om het deksel in elkaar te zetten. Plak het aan de onderkant van de bovenste cirkel en plak vervolgens de onderste cirkel voor de binnenkant van het deksel voor extra stevigheid hier weer op. 

10september Gudrun3Voor de onderkant doe je hetzelfde, maar dan met een kleur naar keuze. Hier is de achterkant van het designpapier gebruikt. Neem een strook zo hoog als je het doosje wilt hebben plus de hoogte van de kartels. Ga verder hetzelfde te werk als voor het deksel.

Voor de versiering van het deksel stans je de onderdelen van de hamster en plakt hem in elkaar. Stans een aantal bladeren uit oranje cardstock en plak deze achter de hamster, plak het geheel vervolgens op het deksel. Stans nog wta eikels, een kastanje en een paddenstoel en plak deze op de kaart. Met een witte pen kun je nog wat streepjes als accenten aanbrengen op de hamster en de eikels.


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen