17 augustus 2021

Herfstkleuren met Tiny's stempels

17aug21 Julie

Met de nieuwe stempelsets en mask stencils van Tiny Harts kun je prachtige Herfst kaarten maken. Julie is aan de slag gegaan en heeft verschillende technieken op deze kaart om te laten zien.

Begin met het stempelen van de blaadjes en paddestoelen op wit karton wat geschikt is om in te kleuren met alcohol markers. Stans ze eerst uit met de bijbehorende contourmallen voordat je begint met inkleuren. Het zou zonde zijn als je ziet dat je scheef stanst terwijl je al je kleurwerk hebt gedaan. Je voorkomt het scheef stansen door de malletjes met wat craft tape vast te plakken voor je het door de machine draait. Zo verschuift er niks.
Kleur de afbeeldingen in met Herfstkleuren. Speel een beetje met kleurverloop en schaduw.

Gebruik een witte basis kaart van 17x17 cm. Snijd van een glad stuk wit karton een stuk van 15 x 11 cm. Leg de bomenstencil erop en plak alles vast met wat Craft tape op je werkplek zodat niks gaat schuiven tijdens het werken. Spons de stencil met oranje en bruine kleuren inkt of gebruik een blending tool. Zachtjes bij de randen zodat je geen harde lijnen krijgt. Haal het mask stencil weg en stempel aan de zijkant de stukken script. Dit kan met bruine of zwarte inkt.
Stempel het woord 'Autumn' (er is ook een Nederlandse set met het woord Herfst in deze serie verkrijgbaar) in het midden van het witte gedeelte van de boom. Stempel het blaadje uit de tekstset in verschillende tinten verspreid over de bomen heen. Mat je werk op een iets groter stuk bruin karton en plak het aan de bovenkant van de kaart.

Maak een compositie van je ingekleurde en uitgestanste paddestoelen en blaadjes linksonder. Bewaar 2 blaadjes voor de rechterkant. Stempel een tekst rechts op de kaart en plak de twee blaadjes vast.

Overige producten gebruikt:
- Alcohol markers voor het inkleuren
- Bruin, rood en oranje inkten
- Sponsjes of blending tools
- Versa Fine Black onyx inkt


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen