9 juli 2022

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht kun je zien op koude, heldere winteravonden ten noorden van de Poolcirkel. Het moet donker zijn om al die mooie kleuren te kunnen zien. En met de nieuwe Starry Night stencil kun je deze nu zelf maken.

9jul22 Sigrid1Snijd uit stempelpapier een rechthoek van 11,5 x 13,5 cm. Leg het stencil op het papier en breng in de sterretjes met een spatel transparante Texture paste (Dutch Doobadoo 870.000.001) aan. Laat de onderkant vrij van sterren. Laat dit drogen. Breng met behulp van het stencil en pine needles, lucky clover en cracked pistachio Distress inkt horizontale vormen aan. Laat dit drogen.

9jul22 Sigrid2Maak met behulp van het stencil een landschap onderaan het stempelpapier. Gebruik hiervoor black soot, wilted violet, seedless preserves en blue sketch Distress Oxide. Maak nu verticale vormen boven het net gemaakte landschap. Laat ze beginnen bij de zwarte rand. Gebruik hiervoor crushed olive, peacock feathers, seedles preserves en spiced marmalade Distress Oxide. Laat de kleuren in elkaar overlopen. Kleur de nu nog witte gedeelten met blueprint sketch, seedless preserves en wilted violet Distress Oxide. Laat de kleuren in elkaar overlopen.

9jul22 Sigrid3Maak een stukje keukenpapier redelijk nat (niet zo erg dat het er afdrupt!) en maak hiermee op je stempelpapier in de lucht verticale kronkelende strepen. Laat dit drogen (liefst aan de lucht). Stans 2 bomen uit zwart kaartenkarton en plak deze op de kaart. Maak de randen van het stempelpapier nog extra zwart met black soot Distress Oxide. Plak het stempelpapier op zwart kaartenkarton van 12 x 14 cm. Plak dit op het witte dubbele kaart van 13,5 x 15,5 cm. Stempel de tekst met watermark inkt op zwart kaartenkarton. Strooi hier witte embossingpoeder overheen en verhit dit met een heatgun. Snijd de tekst uit en plak deze met foam op de kaart.

Groetjes,
Sigrid


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen