15 september 2018

How to... met Craft stencil - Apple by Marleen

15sep18 Marleen1

Vandaag mag ik mijn laatste 'How to...' hier op het blog op de website laten zien! Het is een blogpost met uitleg over hoe je het stencils kunt gebruiken om een dubbele kaart mee te maken, natuurlijk ontbreken ook de stap-voor-stap foto's niet.
De pompoen, het setje paddenstoelen en de herfstbladeren zijn al op mijn eigen blog voorbij gekomen, dus vandaag is de appel aan de beurt.

15sep18 Marleen2

Teken de buitenste lijnen van de appel over op kaartenkarton. Teken hem een keer 'normaal' en een keer in spiegelbeeld. Knip de beide appels uit.

15sep18 Marleen15
Neem het achterste deel van de kaart (het deel dat je in spiegelbeeld hebt getekend). Teken met een rilpen bovenin een rillijn en vouw de bovenkant een stukje om. Het bovenste gedeelte is nu het plakdeel.

15sep18 Marleen16

Snijd een heel klein randje van de onderkant, dit zorgt er later voor dat je kaart altijd netjes rechtop komt te staan wanneer je hem neer wilt zetten.

15sep18 Marleen17

Doe lijm aan het bovenste gedeelte en plak het vast aan de achterkant 
van het voorste deel van de kaart.

15sep18 Marleen22

Kies dessinpapier of ander papier om je kaart mee te decoreren. Let erop dat je het stencil goed legt en dus niet in spiegelbeeld.* Teken met je potlood langs de binnenste lijnen van het stencil.

*Zelf vind ik het fijn als mijn kaart net zo wordt al het stencil en teken het dus af op de achterkant van het dessinpapier. Ik draai dus het dessinpapier om en het stencil. Zo gaat het altijd goed en zijn de potloodlijnen niet meer zichtbaar.

15sep18 Marleen20

Knip de verschillende onderdelen uit en plak deze vast op de kaart.

15sep18 Marleen21

Neem dessinpapier en teken op de achterkant 2x de lijnen van het hart van de appel. Let er weer op dat je het stencil goed neer legt voor je het aftekend.

15sep18 Marleen23

Knip beide delen van het hart van de appel uit. Maak bij de kleinste in het midden een rillijn.

15sep18 Marleen24

Maak bij de grootste 2 rillijnen in het midden en zorg dat er ca. 0,5 cm ruimte tussen deze lijnen zit.

15sep18 Marleen25

Leg de delen netjes op elkaar en maak met een naald 4 gaatjes in het midden. Naai met naald en draad deze delen aan elkaar vast en knoop het draad aan de acherkant vast.

15sep18 Marleen26Draai de aan elkaar genaaide hartje om en doe tape aan de achterkant van het hart.

15sep18 Marleen27

Plak het hart van de appel op de kaart vast en neem de pitjes over op zwart. Knip deze uit en plak iets naast het midden en het decoreren van de kaart kan beginnen!

Mocht je geen dubbele kaart willen maken, kun je ook bij deze kaart de achterkant van mijn uitleg uiteraard weglaten en zo wordt het een enkele kaart. Of gebruik de vorm weer op een 'gewone' kaart, ook leuk.

Zoals bovenin al even gezegd zijn de andere stencils al een keer op mijn eigen blog aan de beurt geweest. Deze kun je hier terug vinden:
- How to... met Craft stencil - Mushrooms by Marleen
- How to... met Craft stencil - Pumpkin by Marleen
- How to... met Craft stencil - Autumn leaves by Marleen

Heel veel knutsel plezier ermee!!
Lieve groetjes, Marleen


Gebruikte materialen

PK9159

Swedish Winter Niet meer leverbaar

CS1012

Beterschap NL Niet meer leverbaar

LR0431

Creatable: Tiny's pumpkins Niet meer leverbaar

LR0360

Tiny's grass Niet meer leverbaar

COL1368

Eline's Hedgehog Niet meer leverbaar

COL1352

Eline's Frogs Niet meer leverbaar


Deel bericht

Delen Delen