26 januari 2021

Huwelijkscadeau in een envelop

Wat zijn er weer leuke mallen te koop om trouwkaarten te maken. Leuke trouw-accessoires voor de muisjes en die schattige duiven. Ik heb ze hier beide gebruikt.

26jan21 AnjaZ1

Teken de buitenlijnen van de envelop af op wit karton en ril de lijnen waar je hem wilt gaan vouwen ik heb hem hier aan de bovenkant open gelaten dus die lijn niet gerild. Knip de envelop uit en vouw hem in model. Teken de flapjes van de envelop af op dessinpapier en de voering van de envelop op een effen dessinpapiertje. Knip deze uit en plak ze op. Plak vervolgens de envelop in elkaar.

26jan21 AnjaZ3

Neem een strook wit karton van 12 x 30 cm vouw hem dubbel, leg hem weer open neer en ril links en rechts naast de vouwlijn. Vouw de twee delen terug zodat je aan de binnenkant en klein opstaand randje hebt. Snijd in dat vouwtje een opening zodat er en cadeaukaart ingestoken kan worden. Plak het vouwtje aan de achterkant met een heel smal streepje sterke lijm of met heel een heel smal dubbelzijdig tape dicht. Anders steekt de cadeaukaart eruit. Snijd drie stukken dessinpapier van 11,5 x 13,5 cm. Stempel op het deel wat op de voorkant komt boven en onderaan alvast de tekst en plak het dessinpapier op en in de kaart. Stans de onderdelen van de duiven en plak ze in elkaar. Zet ze gezellig samen op een takje en plak ze met een wit pluizig veertje ertussen op de voorkant van de kaart. Versier het kaartje met drie gestanste bloemetjes en blaadjes. Aan de binnenkant plak je op de linkerkant nog zo’n gestanst bloemetje en op het rechterdeel de taart en de fles van de trouw-accessoires.

26jan21 AnjaZ2

Stans de muizen, de kleding en het bloemetje en plak ze in elkaar. Plak de muizen met twee pluizige witte veertjes ertussen op de  flapjes van de envelop. Cadeau kaartje in de daarvoor bestemde gleuf en de kaart kan in de envelop en je bent klaar om naar de bruiloft te gaan of om te kaart op de post te gaan doen.

Succes,
Groetjes van Anja

 


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen