13 april 2023

Insectenhotel

Ik heb de eerste insecten alweer gespot in de tuin. Jij ook? En heb je daar een insectenhotel staan? Marleen heeft voor de collectie van deze maand een heel leuk insectenhotel ontworpen, zo kan je er in ieder geval eentje van papier maken. Bijvoorbeeld in combinatie met de schattige insecten van Eline erbij.

13apr23 LindaAlgemene werkwijze: voor het gekleurde karton heb ik de achterzijdes gebruikt uit Pretty Paper Blocs.

Teken met behulp van het stencil de buitenranden van het insectenhotel af op wit karton en knip het uit; dit wordt de basis. Vervolgens kun je de details uit diverse kleuren karton of designpapier halen. Ik gebruikte: PB7066 voor het papier met houtnerf-patroon, PK9183 voor de roze onderdelen en PB7059 voor de oranje-tinten. Als je alles geknipt hebt kan je het insectenhotel alvast in elkaar plakken. Je kan eventueel hier de stap-voor-stap beschrijving van Marleen bekijken: 
http://handmadebymarleen.blogspot.com/2023/03/how-to-met-craft-stencil-insect-hotel.html

Stempel de insecten van EC0200 en kleur ze in, bijvoorbeeld met alcoholmarkers. Stans of knip ze uit en geef ze eventueel nog wat glimmende accentjes met een witte gelpen. Stans vervolgens de bloemen van LR0697 en COL1491 uit het roze- en oranjekleurige papier van PB7059 en PK9183. Stans de bloemblaadjes van CR1623 en COL1491 uit het groene papier van PK9183. Geef de diertjes en bloemen een plekje op het insectenhotel en plak ze vast. Met de enamel dots PL4517 kan je de bloemetjes afwerken.

Overige materialen: 
Distress Oxide inkt: Walnut Stain, Stempelinkt: Memento Tuxedo Black, stempelpapier, Alcoholmarkers, of ander medium om mee te kleuren, Karton wit en witte gelpen


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen