15 oktober 2021

De kersttrein

Hier zijn ze al weer druk bezig met de boel te versieren en natuurlijk hoort hier ook weer het kerstdorp bij. De muis met de blauwe broek kan niet wachten tot de rails weer klaar ligt en hij de trein weer kan laten rondrijden. Hij zal toch even moeten wachten tot alles op zijn plek ligt.

15okt SigridWerkwijze: Neem wit kaartenkarton van 29,8x20cm. Leg hierop het Forest stencil en teken de bomen en de sneeuwrand, met een potlood op het papier. Schuif het stencil 3cm naar boven en teken in het midden, tussen de bomen, nog een extra lijn. Knip de buitenste randen uit.
Ril het papier op 10 en 20cm en vouw deze zigzaggend.
Teken de kleinste maat van de bomen op verschillende kleuren dessinpapier. Teken de stammen van de bomen op kraftpapier. Knip alles uit en plak dit op de kaart. Gum alle potloodstrepen weg.
Laat dit goed drogen en vouw daarna de kaart weer in model.
Stans de 4 muizen uit verschillende kleuren kraftpapier. Stans de kleding uit dessinpapier. Stans de ogen uit zwart kaartenkarton en de oren en neuzen uit licht roze kaartenkarton. Plak de muizen in elkaar. Geef ze roze wangen met een rood potlood en breng wat accenten aan met een witte gelpen. Stans de rails uit zwart kaartenkarton.
Stans de locomotive uit verschillende kleuren kaartenkarton en werk deze 3d op. Bewerk de trein met gathered twigs Distress inkt en/of witte stempelinkt naar eigen inzicht. Stans de huisjes uit verschillende kleuren kaartenkarton en dessinpapier. Plak deze in elkaar. Stans de bomen uit groen dessinpapier. Stans de ijskristallen uit wit kaartenkarton.
Stempel de tekst met zwarte stempelinkt. Plak alle onderdelen op de kaart

Groetjes, Sigrid

Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen

Plaats een reactie

Reacties

  • Wat een leuke kaart Sigrid! Groetjes Betha