3 december 2021

It's the most wonderful time of the year

Deze maand komt er een bouquet wrapper mal uit en die is voor alle jaargetijden te gebruiken. Ik heb hem voor een kerstboeket gebruikt. 

3dec SigridWerkwijze: Teken de pendule met behulp van het stencil 2x op hagelwit kaartenkarton en knip beide uit. Ril 1 pendule op 3,5cm gemeten vanaf de bovenkant. Bevestig beide op elkaar zodat een dubbele kaart ontstaat. Teken de pendule iets kleiner op kraft kaartenkarton. Knip deze uit. Teken de pendule iets kleiner op dessinpapier en knip deze aan alle kanten 2,5mm kleiner uit. Bewerk de randen van het kraft- en dessinpapier met een distresser en witte gesso. Plak dit op de voorkant van de kaart.
Snijd de onderste balk uit kraft kaartenkarton en de kleinere balk op dessinpapier en knip dit uit. Bewerk de randen met een distresser en witte gesso. Bevestig dit, verhoogd met foam, op de kaart. Stans de klok en wijzers uit kraft kaartenkarton en bewerk het papier met Cadence Distress paste Roestig bruin En Cadence Rusty Patina verf schimmel Groen. Laat dit drogen. Snijd uit dessinpapier een cirkel van een diameter van 7cm. Bewerk de randen met een distresser en witte gesso. Plak dit op de klok. Bevestig de wijzers met een bruine brad in het midden van de klok. Plak de klok op de kaart. Stans de wrapper uit kraft kaartenkarton en bewerk de randen met gathered twigs Distress inkt. Stans de rozen uit hagelwit kaartenkarton. Rol deze strak op en plak ze vast. Breng hierop wat Star Dust Stickles aan. Stans de grootste poinsettia uit groen kaartenkarton en bewerk deze met pine needles, forest moss en gathered twigs Distress inkt en plak deze onder de rozen. Stans de bladeren en de kersttakken uit verschillende kleuren groen kaartenkarton. Bewerk deze met pine needles, forest moss en gathered twigs Distress inkt. Stans de cyclamen uit hagelwit kaartenkarton.
Stans de takken met bessen uit licht grijs en rood kaartenkarton. Knip de rode bessen uit en plak deze op de licht grijze takken. Laat de bessen glimmen door deze nog een beetje te kleuren met een rode gelpen. Bewerk de tak met witte gesso. Stans en embos de dennenappels met takken uit kraft kaartenkarton. Kleur dit met gathered twigs Distress inkt. Maak hiermee een kerstboeket op de pendule.

Werk de kaart zoals in voorbeeld.

Groetjes, Sigrid

 


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen