9 maart 2023

Kaarten met een bloemetje

Deze maand vinden jullie een prachtig Mask stencil met bloemen in de collectie ontworpen door Tiny. Zo'n stencil hoef je natuurlijk niet alleen te gebruiken met inkten. Je kunt er namelijk ook mee embossen. Ik heb er deze kaartjes meegemaakt.

9mrt23 Sigrid1Kaart 1 (links):
Snijd uit wit kaartenkarton een rechthoek van 11 x 7,5 cm. Embos deze met het stencil. 
Hiervoor moet je, doordat het stencil zo dun is, vaak wat extra laagjes papier toevoegen om voldoende druk te kunnen uitoefenen op het stencil en het papier. Plak dit op licht paars kaartenkarton van 11,5 x 8 cm. Plak dit op paars kaartenkarton van 12,5 x 9 cm. Plak dit op een witte dubbele kaart van 14 x 10,5 cm. Stans de tekst uit paars kaartenkarton en kleur met een paarse stift de onderkant van de teksten een beetje donkerder. Plak dit op de kaart. Werk de kaart af met een bloemetje.

Kaart 2 (midden):
Snijd uit stempelpapier een rechthoek van 9x13cm. Leg het stencil erop en kleur de bloemen met Mermaid lagoon Distress inkt. Breng accenten aan met Seedless preserves en Chipped sapphire Distress inkt. Breng nog wat Chipped sapphire Distress inkt op je craftsheet aan. Meng dit met water en gebruik een kwast op wat spetters te maken. 
Stans uit het stempelpapier de grootste Een-Bloemetje mal (Bewaren!!). Plak dit op aqua kleurig kaartenkarton van 9,5 x 13,5 cm. Plak dit op donker blauw kaartenkarton van 10,5 x 14,5 cm. Knip nu aan de achterkant het aqua en donkerblauwe papier weg zoals in voorbeeld (hoeft niet netjes als het maar niet aan de voorkant zichtbaar is). Plak hierachter een stukje transparante sheet.

9mrt23 Sigrid2 3Plak de net uitgestanste Een-Bloemetje mal op een witte dubbele kaart van 12 x 16 cm. Plak hem zo zodat hij precies voor "het venster" ligt. Breng 3d-foam aan op het donker blauwe kaartenkarton zoals in voorbeeld. Doe in het vak voor het "venster" schutmateriaal. Plak nu hierop de witte dubbele kaart. Stans 3x de kleinste Een-bloemetje mal uit donker blauw kaartenkarton en plak deze op elkaar. Gebruik hiervoor dubbelzijdig crafttape. Dit plakt ook goed op de sheet.

Kaart 3 (rechts):
Snijd uit stempelpapier een rechthoek van 9 x 13,5 cm. Breng op je craftsheet de kleuren Carved pumpkin, Mustard seed en Worn lipstick Distress inkt aan. Spuit dit met water nat en haal hier je stempelpapier doorheen. Laat dit goed drogen. 
Leg nu je stencil op dit papier en breng met dezelfde kleuren nog wat bloemen aan naar eigen inzicht. Plak dit op notenkleurig kaartenkarton van 9,5 x 14 cm. Plak dit op een witte dubbele kaart van 10,5 x 15 cm. Werk de kaart af met de tekst, de bloemen en het gras.

Succes met het uitproberen van de mogelijkheden van dit stencil.
Groetjes,
Sigrid


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen