13 januari 2022

Lente in de tuin

Kijken jullie stiekem ook al uit naar het voorjaar? Ik wel... ook de lieve muisjes van Eline kunnen niet wachten om tussen de bloemen te kruipen en hun tuintje bij de lantaarn weer netjes te maken.

13jan22 Marleen1

Teken de buitenste lijnen van de lantaarn om op hagelwit. Teken de lantaarn 2x, 1x gewoon, teken bij deze ook de openingen voor de ramen af en 1x in spiegelbeeld. Knip/snijd beide uit. Neem die in spiegelbeeld (het achterste deel) en maak op ca. 5,5 cm van de bovenkant een rillijn en vouw om. Dit gedeelte plak je tegen de voorkant vast. De kaart kan nu rechtop blijven staan. Voor het decoreren gebruik je de binnenste lijnen van het stencil. Teken deze om aan de achterkant van het papier en/of dessinpapier. Vergeet hierbij niet om het stencil om te draaien zodat je niet in spiegelbeeld tekent. Knip alle delen uit en plak op de kaart. Het raamwerk kun je eerst op Mika plakken, knip daarna het teveel er netjes langs af en daarna op de kaart. Zo zitten de raampjes dicht en kun je er later makkelijker iets overheen plakken.

13jan22 Marleen2

Snijd/scheur een strookje gras van 10 x ca. 1 cm en plak op. Stans 2 muizen en een schortje uit, plak in elkaar en op de kaart. Geef de muizen met een roze potlood wat kleur om hun wangen en zet met een witte gelpen een stipje in de oogjes en op de neuzen. Stans de bezem en de tuinschaar uit, plak in elkaar en elk bij een muisje. Stans de bloemenbak uit, plak in elkaar en op de kaart. Stans de bloemen en bladeren uit met de collectable en plak deze bovenin op de lantaarn. Plak het tekstje 'Lente in de tuin' op lichtroze en snijd uit met rondom 2 mm ruimte. Werk de kaart verder af met rhine stones en pareltjes. 

Heel veel knutselplezier!
Hartelijke groetjes, Marleen

Tip: Op mijn blog staat een 'How to...' van dit Craft stencil. Daarin vind je een werkbeschrijving met stap-voor-stap foto's van hoe je dit stencil kunt gebruiken. Zie: http://handmadebymarleen.blogspot.com/2019/09/how-to-met-lantern-by-marleen-ps8039.html 

 


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen