14 oktober 2020

Marianne's Kaartenrekje

14okt20Marianne

Thuis heb ik een kaartenrekje wat ik ook wel eens voor de fotografie van boeken heb gebruikt. Zo eens in de zoveel tijd gaat het kriebelen en krijg ik een idee om een serie kaarten te maken voor in het rekje.

Ik zag de nieuwe stempelsets van Eline en het leek me nu zo leuk om met de sneeuwpopjes een heel rekje vol te maken. Je kunt namelijk heel eenvoudig een hele serie kaarten maken als je een papierbloc uitkiest en daarmee gaat werken. De designs van Frozen Winter passen heel leuk hierbij. En door de uni-kleuren op de achterkant van het papier heb ik ook meteen mijn basis papier erbij. 
Ik heb wat sneeuwpopjes ruim op DCP papier gestempeld en ben ze eerst gaan inkleuren met mijn copics. Daarna heb ik ze allemaal uitgestanst met de bijpassende mallen die in de set zit en ben ik de kaarten gaan maken. Zo handig is dat! Bij elk sneeuwpopje een bijpassend designpapiertje zoeken. Een beetje snowpaper erbij als bodem of een enkel boompje uit snowpaper erbij plakken en je hebt heel snel een leuke serie kaarten.

De teksten van de twee nieuwe Kerst stempelsets passen hier ook perfect bij. Hoe leuk is dat sneeuwpopje met z'n wanten omhoog terwijl je er een tekst bij stempelt over dwarrelende sneeuwvlokjes. 
De formaten van rechtopstaande kaarten en 1 liggende kaart zijn 10 x 15 cm en de twee vierkante kaarten zijn 13,5 x 13,5 cm.


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen

Plaats een reactie

Reacties

 • Geweldig, wat een leuk idee om zo'n rekje vol kaarten te maken. Ik heb een hoge kaartenstandaard die ik vol met mijn zelfgemaakte kaarten heb staan in mijn hobbykamer. Hij puilt aardig uit intussen, al stuur ik ook wel kaarten weg natuurlijk en af en toe verkoop ik ook wel eens een kaart. Groetjes Betha

 • wat fijn dat de maten van de kaarten erbij staan... Dat mis ik nog al eens!

 • Wat een super leuke kaart

 • Super leuk zijn ze :) groetjes Maura

 • Wat een prachtige serie kaarten zijn dit!
  Stuk voor stuk super mooi Marianne.
  Leuk zijn de sneeuwpoppetjes.
  Groetjes Jannie