5 september 2021

Kleine kerstkaartjes

5sept21 Marianne

De mini-slimline is een klein kaartje die je als restant overhoudt van een A4-vel waar je een 13,5 x 13,5 cm kaart mee maakt. Dit is weer een leuk formaat kaart waar je alle kanten mee op kunt. Bewaar altijd reststroken van a4-vellen want je weet nooit waar ze handig voor zijn. 

Met het nieuwe knipvel van Mattie met rechthoekige plaatjes heb ik deze drie schattige kleine Kerstkaartjes gemaakt. En het voordeel is ook dat je ze eenvoudig snel klaar hebt. Het formaat van de basiskaart is een strook van 7,5 cm breed bij 29.7 of 30 cm lang (al naar gelang hoe lang je A4-vel is). Deze vouw je dubbel. 
Deze drie kaartjes had ik al een tijdje geleden gemaakt voordat bekend werd dat de Mini-slimline frames vertraagd zouden zijn, maar toch willen we je alvast wat inspiratie meegeven en nog een leuke tip als je nog niet zeker weet of je wel een nieuwe mal wilt kopen.

Vouw van 3 stroken karton de 3 basis kaartjes. Stans uit bruin en donkergroen karton de buitenste frame van de CR1563. Stans uit gebroken wit karton de binnenste frame met stikselrand van de CR1563. 
Een mooie oudere mal die ook perfect past op de Mini-slimline is de LR0318 Petra's Rectangle. Dit rechthoek heeft precies de juiste verhouding. Hoe leuk is dat! Bewerk het rechthoek met Tea Dye Distress Inkt op gebroken wit karton.

Knip 3 plaatjes uit van het knipvel en plak deze op je kaartjes. Deze plaatjes passen trouwens ook perfect in de Tri-fold Creatable LR0676 van Anja van Laar. Maak de kaartjes af door met Versafine Onyx Black inkt een tekst erbij te stempelen en uit donkergroen en bruin wat dennentakjes en larix takjes te stansen. De larix takjes kun je nog wat kleuren door met een blender en wat Distress inkt Tea Dye over de embossing heen te gaan.

En klaar zijn weer 3 kerstkaartjes voor de voorraad!

 

 


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen