21 april 2018

Mixed media roosters

De nieuwe Powder Pink haan stempel kan natuurlijk als klassiek Delfts blauw tegeltje gestempeld worden, maar je kunt hem ook moderniseren zoals Julie Baker voor ons gedaan heeft. Ze heeft hem toegepast op deze prachtige mixed media kaarten.

21april2018 JulieB1

Begin met een met maken van achtergrondpapier. Ik heb hiervoor Distress Oxide gebruikt door de inkt pad op een craft sheet te drukken en vervolgens de inkt met water te besproeien, zodat de kleuren zich mengen. Druk een vel A4 papier in de inkt totdat je tevreden bent met het resultaat en laat het papier drogen. Leg het veren stencil op het papier en bewerk dit met een bijpassende kleur inkt totdat het patroon zichtbaar is.

Nu heb je de achtergrond die de basis vormt voor verschillende elementen van de kaart. Snijd een vierkant van het papier, mat deze en plak dit op een witte basiskaart. Stempel de haan op het papier met waterbestendige inkt en knip hem uit.

Stempel het frame van de haan stempel op wit papier en mat dit. Plak de haan op het midden hiervan. 

Stans het kippengaas. Plak dit op de kaart en vervolgens het stuk met de haan hier bovenop.

Stans de veren uit het zelfgemaakte design papier en een kleine cirkel. Stans ook wat strikjes uit de Gift-Wrapping set en kleine bedels uit wit en wat donkerder cardstock. Stempel de tekst op een bedel. Plak de onderdelen op zoals op het voorbeeld.

Als je wilt kun je de hoeken een klein sierelement geven. Ik heb dit gedaan met een oude pons, maar je kunt natuurlijk allerlei hoekmalletjes hiervoor gebruiken.

21april2018 JulieBIk heb de kaart in verschillende kleuren gemaakt. Ik vind het blauwe porselein effect mooi en hou ook van het rustieke bruin. Ik denk dat ik er nog een paar ga maken in groen tinten en rood/oranje! 


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen

Plaats een reactie

Reacties

Er zijn nog geen reacties.