21 september 2021

Mixed-media zonnebloem

Zo aan het einde van de zomer staat de zonnebloemen weer prachtig in bloei. Julie gebruikte onze nieuwe stempel om een 3D bloem ervan te maken door hem meerdere keren te stempelen en uit te knippen. Is het geen plaatje geworden?

21sep21 Julie

Snijd een witte basiskaart van ongeveer 19,5 x 8,5 cm. Spons gesso door het stencil met bladpatroon, draai daarbij het stencil steeds een beetje zodat het niet allemaal dezelfde kant op gaat. Laat het aan de lucht drogen of gebruik een heat tool. Wanneer het droog is spray steeds een klein beetje verf erop. Julie gebruikte hiervoor oranje, geel, groen en roze. Laat het drogen. Stencil vervolgens roze inkt door Henriette's stencil erop. Stans uit paars cardstock het grote frame en plak het bewerkte papier hierop. Bind een stuk jute en wat raffia om het geheel. 

Stempel nu de zonnebloem op wit cardstock en stans het uit met het grote frame van de mini-slimline set. Kleur de bloem met alcohol markers. Stempel het nog eens op een ander wit stuk cardstock en kleur alleen de bloem en het grote blad uit. Knip beide met de hand uit. Plak beide op de geheel gekleurde zonnebloem met foamtape. Beïnkt de randen van het bloemenpaneel en mat het op een stuk paars cardstock. Stempel een bij op wit cardstock, stans het uit, kleur het in en bewerk vervolgens de randen met paarse inkt. Plak het met foamtape verhoogd op. Stempel de tekst, stans het uit en bewerk de randen met paarse inkt. Knoop er een stukje raffia omheen en plak het met foamtape op. Plak het kleine paneel op de kaart. Maak het geheel af door met een witte gelpen highlights over de gehele kaart te tekenen.


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen