8 oktober 2023

Niet Schrikken...het is je verjaardag!

Eline heeft voor deze maand een schattige Halloween stempelset met bijpassende snijmallen ontworpen. Tja, dat vroeg gewoon om een interactieve kaart!

8okt23 Marjolein1

Als de kaart geopend wordt, schuiven de schattige spookjes en vleermuizen naar boven, zo leuk! Natuurlijk kun je dit mechanisme voor allerlei thema's uitwerken, denk bijvoorbeeld aan de nieuwe vogeltjes van Eline, of haar andere beestjes. Je kunt er ook teksten of ballonnen  opplakken. Vlinders of bloemen. Of bijv. kraaien die vliegen om de vogelverschrikker, enz.

8okt23 Marjolein2
Let op! De foto tutorial is met wit cardstock gemaakt zodat het duidelijker te zien is. Mijn Halloweenkaart is echter in het zwart en paars gemaakt. Het draaimechanisme uitgelegd:

8okt23 Marjolein4 7Foto links bovenin: 
Snijd zwart cardstock van 9 cm x 10 cm en ril zoals op de foto hierboven.
Foto rechts bovenin: 
Snijd de delen weg zoals op de foto hierboven.
Foto links onderin: 
Vouw de 2 lange delen naar achteren en plak vast zie foto hierboven.
Foto rechts onderin: 
Vouw alle delen zoals hierboven en doe lijm op het flapje aan het lange uiteinde zoals op de foto hierboven.

8okt23 Marjolein8 11Foto links bovenin: 
Leg dit flapje tegen de middenvouw van de kaart en vouw de kaart nu dicht.
Foto rechts bovenin: 
Stans een zwarte cirkelframe en een gele cirkel zoals op de foto hierboven.
Foto links onderin: 
Steek het mechanisme door het cirkelframe en doe lijm op het flapje aan het uiteinde. Vouw zoals aangegeven en plak dit vast op de rechter binnenkant van de kaart.
Foto rechts onderin: 

Plak de grote cirkelframe op het onderste bewegende flapje en de dichte gele cirkel op het bovenste bewegende flapje.

8okt23 Marjolein12 14Foto links bovenin: 
Let op dat bij het dichtvouwen van de kaart alles wel goed moet kunnen sluiten en bewegen als je de kaart weer openvouwt.
Foto rechts bovenin: 
Doe lijm op een smal strookje van het deel dat niet beweegt.
Onderste foto: 
Stans nog een cirkel uit licht paars cardstock, stempel de tekst hier op en plak 
dit op het deel dat niet beweegt. 

8okt23 Marjolein3
De basiskaart is een dubbele vierkante zwarte kaart van 14,5 cm x 14,5 cm. Snijd een lichtpaars vierkant van 10,5 cm x 10,5 cm. Spetter hier wat zwarte inktspetters op en maak de randen donker met  distress inkt Black Soot. Plak hierop 2 zwarte uitgestanste spinnenwebben in 2 tegenover elkaar liggende hoeken en stempel de tekst rechtsboven. Mat dit lichtpaarse vierkant op een donkerpaars vierkant van 11 cm x 11 cm en mat dit weer op een zilverkleurig metallic vierkant van 12 cm x 12 cm. Stempel de figuurtjes op  aquarelpapier en de spookjes ook een paar x op vellum Kleur alles in met Distress inkt en werk af met een witte gelpen. Plak de figuurtjes op de voorkant met 3D tape en krul het vellum spookje een beetje om. Doe lijm bij de vellum spookjes achter de zwarte lijntjes van de stempelafdruk.
 
Binnenkant kaart links:
Mat een lichtpaars vierkant van 10,5 cm x 10,5 cm op een donkerpaars vierkant van 11 cm x 11 cm en plak dit aan de linker binnenkant van de kaart. Plak een zwarte uitgestanste spinnenweb en de gestempelde, ingekleurde en uitgestanste figuurtjes op zoals het voorbeeld. Plak het draaimechanisme aan de rechterbinnenkant van de kaart en plak hier de gestempelde, gekleurde en uitgestanste figuurtjes op.
 
Tip:
Plak de figuurtjes eerst met lowtack tape of washi of mallen tape op het draaimechanisme om te kijken of het goed opent en sluit en of er niet teveel uitsteekt als de kaart gesloten is. Plak het daarna met lijm goed vast.
 
Veel succes!
Groetjes,
Marjolein

Overig:
zwart - geel - lichtpaars - donkerpaars Cardstock, aquarelpapier, Distress inkt: Dusty Concord - Villainous Potion - Hickory Smoke - Fossilized Amber - Black Soot - Tattered Rose - Carved Pumpkin, StaZÓn Jet Black, witte gelpen


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen