13 januari 2021

Niet vergeten!

De bloemenstempels van Tiny zijn voor meerdere doeleinden te gebruiken. Voor een kaartje om een verjaardag niet te vergeten of maak een boekje voor boodschappenlijstjes! Het wordt weer voorjaar, niet vergeten! 

13jan Boukje 1Deze keer werkte ik met Distress Oxide inkten, leuk om op verschillende manieren achtergrondjes mee te maken! 

13jan Boukje 2Snijd een strook 24 x 5cm. Breng Mustard Seed en Mowed Lawn oxide inkt aan op je craftsheet, spuit water bij en breng al deppend kleur aan op je strook. Droog met heatgun en herhaal, laat ook gerust wat wit, zodat je later nog met een foamsponsje extra kleur aan kunt brengen, bv. het blauwe stukje. Maak spetters met water en/of een kleurtje, waardoor de inkt gaat reageren. Spons met geel door een uitgestanst Art Texture Square om ruitjes te krijgen. 
Stempel de  bloemen, haal met een nat penseel de kleur weg waar je het wit wil hebben, dep steeds even op een keukenpapiertje. Breng kleur aan met Distress Oxide en Distress Ink en kleur een aantal bloemetjes wit met Poscapen, Plak op een achtergrond 6 x 20 cm, plak rechtsonder een tabje. Snijd een aantal memoblaadjes 6 x 20 cm. en een karton achterkant in dezelfde maat. Houd ze bij elkaar met een clip en breng aan de bovenkant een lijmlaag aan, laat drogen. Plak nu de bewerkte strook om deze basis heen vast aan de achterkant met bovenaan een ribkarton strookje en knoop een touw om de basis. Stans de bloemen en bewerk met Distress Oxide inkt, plak op de voorkant.

13jan Boukje 3Verjaardagskaart:
Snijd uit aquarel 8,5 x 13,5 cm. Beïnkt een stempelblok met Distress Oxide, boven geel, onder groen. Spuit wat water om de inkt te activeren en druk een rechthoek op de kaart, druk even aan en haal voorzichtig omhoog. Dep eventueel het teveel af, droog met heatgun. Stempel de afbeelding en kleur in als hierboven beschreven. Mat op kraft 9 x 14 cm, daarna op geel 9,5 x 14,5 cm. en plak op een basis 10 x 15 cm, plak rechtsonder een tabje tussenuit. Stempel en stans de vlinders en kleur in. Stempel de tekst. Stans de cijfers en bloemen, plak met een toefje sisalgras op de kaart. Maak af met Nuvo drops.

Leuk dat je kwam kijken, tot de volgende keer!
Groetjes Boukje.


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen