3 juli 2021

Prachtige bloemenkaart door Petra

3juli21Petra02De maat van de kaart is 15 x 14,7cm

Snijd een strook van vintage roestbruin 20 hoog x 29,7cm (= breedte A4). Vouw het dubbel en weer open. Ril (de hele breedte) op 5cm vanaf onderen. Maak onderaan op de vouw een snede van 5cm. Vouw één flap naar binnen toe (= binnenkant kaart) en één flap naar de voorkant van de kaart. Wacht met vastzetten. Snijd voor de binnenkant van bloemdessin 14,5 x 14,5cm en plak het volgens voorbeeld (zie foto ) vast. Zet het kant op de flap vast met dubbelzijdige tape. Vouw de flap naar binnen toe en zet deze aan weerskanten vast (midden openlaten). Zo heb je een pocket gemaakt.

3juli21Petra04Snijd van bloem dessin 14,7 hoog x 14,4cm, van soft glitter bronze 13,5 hoog x 11cm, van zalm dessin 13,1 hoog x 10,5cm. Plak dit volgens voorbeeld vast op de kaart. Stans/embos de LR0485 met 2 mallen tegelijk uit koper. (het midden is nu open). Zet het Plaatje er achter vast. Stans/embos de hoekjes uit zalm dessinpapi en bewerk wat met inkt.

3juli21Petra03Zet het kant aan de voorkant in het midden en aan weerskanten aan de achterkant van de flap vast. Vouw de flap naar boven toe en zet deze aan weerskanten met 3D Kit vast op de voorkant van de kaart. Stans/embos  de schaal - LR0436 uit soft glitter. Leg de mal nu op donkerbruin. Teken met potlood de omtrek van de mal om en knip deze uit. Plak het donkerbruine uitgeknipte deel achter de softglitter schaal vast en zet dit in het midden op de flap vast.

Stans en embos het bramentakje LR0622 een paar keer uit groen en zalmroze en rood. Bewerkt de blaadjes met inkt en knip de besjes van de roze en rode takjes af en plak deze op de groene stansjes. Plak de takjes met 3D kit op elkaar voor een mooi 3D effect.


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen

Plaats een reactie

Reacties

  • Heel mooi! Groetjes Betha