7 juli 2021

The Skyline

Twee kaarten met bijna dezelfde producten, zelfde lay-out, maar door de gebruikte kleuren en verschillende soorten inkt toch heel anders.7juli Sigrid1Bij beide kaarten is de Skyline 3x gebruikt. 
Bij de eerste kaart zitten de verschillende lagen verder uit elkaar en is maar 1 kleur inkt gebruikt.
Bij de tweede kaart zijn er verschillende kleuren inkt gebruikt en is zijn de verschillende lagen meer in elkaar geschoven.7juli Sigrid2Werkwijze:
Snijd uit stempelpapier een rechthoek van 9x18cm en kleur deze van onder naar boven met candied apple, crackling campfire, spiced marmalade en musterd seed Distress inkt. Spuit dit nat en laat de kleuren door elkaar lopen. Laat dit goed drogen.
Leg het slimline City stencil erop en breng met candied apple, spiced marmalade en gathered twigs Distress inkt de straten op het stempelpapier aan.
Breng nu met het slimelline stencil de skylline aan. Gebruik hiervoor ground espresso Distress inkt.
Gebruik een cirkel met een diameter van 5cm om een zon/maan aan te brengen. Maak een grond op 6cm gemeten vanaf de onderkant van het stempelpapier.
Stempel teksten langs de linker- en rechter zijkant met gathered twigs Distresss inkt. Gebruik hiervoor de 2de of 3de afdruk. De eerste afdruk maak je op een kladpapiertje zodat de tekst niet te donker op je stempelpapier wordt afgedrukt.
Maak de randen wat donkerder met ground espresso Distress inkt.
Plak het stempelpapier op donker bruin kaartenkarton van 9,5x18,5cm. Plak dit op rood kaartenkarton van 10x19cm. Plak dit om een creme kleurige dubbele kaart van 10,5x19,5cm.
Stans de lantaarns en de fiets uit zwart kaartenkarton en bewerk deze met Distress paste Rusty Brown en Rusty patina Mold Green.
Stempel de tekst met zwarte stempelinkt op creme kleurig papier en snijd dit uit. Bewerk de randen met gathered twigs Distress inkt.  Plak dit op donker bruin kaartenkarton en snijd dit aan alle kanten 2,5mm groter uit.
Werk de kaart af.7juli Sigrid3
Werkwijze:
Snijd uit stempelpapier een rechthoek van 9x19,5cm. Kleur de bovenste helft van het papier met tatered rose, de onderste helft met weathered wood Distress oxide. Spuit dit nat en laat dit goed drogen.
Breng op de bovenste helft 3x skylline aan. Gebruik hiervoor tatered rose, weathered wood en weer tatered rose Distress oxide.
Breng de zon/maan aan met victorian velvet Distress oxide aan.
Breng op de onderste helft met weathered wood Distress oxide de wegen met het stencil aan. Laat het midden een beetje lichter van kleur.
Stempel met victorian velvet Distress oxide de teksten aan de zijkanten van het stempelpapier. Gebruik hiervoor weer de 2de of 3de afdruk van je stempel.
Kleur de randen van het papier donkerder met weathered wood Distress oxide.
Stempel Happy Birthday op het stempelpapier. Gebruik hiervoor een stempelhulp zodat je meerdere afdrukken op dezelfe plaat kunt maken zodat de kleur wat donkerder wordt. Gebruik hiervoor victorian velvet en weathered wood Distress oxide.
Stans uit hagelwit kaartenkarton de lantaarns en de bloemen.
Stans de fiets uit stempelpapier en kleur de verschillende onderdelen met de gebruikte Distress oxiden.
Gebruik voor de banden en het zadel black soot Distress oxide.Plak het stempelpapier op grijs kaartenkarton van 9,5x 20cm. Plak dit op bloesem kleurig kaartenkarton van 10x20,5cm. Plak dit op een hagelwitte dubbele kaart van 10,5x21cm.
Bevestig op de scheidingslijn van roze en blauw kant van 9cm. Plaats in het midden een strikje.
Werk de kaart af met de fiets, de lantaarns en de bloemen (gebruik de Rhine stones als hart.)

Veel succes met het maken van deze kaarten.
Groetjes, Sigrid


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen