20 april 2021

Uitnodiging voor een gezellig diner

Hopelijk mogen we heel snel weer twee gasten thuis ontvangen. Dan kun je weer gezellig echt bijkletsen tijdens een lekker diner. Natuurlijk hoort daar een vrolijke uitnodiging bij!

20apr21 Marleen

Teken de buitenste lijnen van het schort om op hagelwit. Teken het schort 2x, 1x gewoon en 1x in spiegelbeeld. Bij het achterste deel kun je de linten weglaten. Knip beide uit. Neem die in spiegelbeeld (het achterste deel) en maak op ca. 7 cm van de bovenkant een rillijn en vouw om. Dit gedeelte plak je tegen de voorkant vast. De kaart kan nu rechtop blijven staan. Voor het decoreren gebruik je de binnenste lijnen van het stencil. Teken deze om aan de achterkant van het dessinpapier. Vergeet hierbij niet om het stencil om te draaien zodat je niet in spiegelbeeld tekent. Plak de uitgeknipte delen op de kaart. Plak de zak voor op het schort vast met 3D tape langs de randen, zo kun je er later nog iets in doen. Stans de groente uit de verschillende kleuren en bewerk met bijpassende inkt (ik heb de inktjes van Memento gebruikt; Lady bug MD300, Bamboo leaves MD707 en Peanut Brittle MD802). Stans ook de pan, want, snijplank en lepel uit. Plak alles volgens voorbeeld op het schort. Knoop een stukje wit hemp cord door de opening van de snijplank. Stans tot slot twee banners uit. Ik heb de langwerpige met ronde hoekjes gebruikt, daar heb ik het openingetje vanaf gestanst door het papier in het malletje om te draaien en nogmaals te stanzen. Op diezelfde manier kun je het bannertje korter maken. Bestempel beide met tekst en plak op.

How to...
Op mijn blog vinden jullie de 'How to...' voor hoe je het Craft stencil kunt gebruiken. Dit is een uitgebreide werkbeschrijving met stap-voor-stap foto's. Zie: https://handmadebymarleen.blogspot.com/2021/04/how-to-craft-stencil-apron-by-marleen.html

Veel knutselplezier!
Hartelijke groetjes, Marleen


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen