16 oktober 2020

Winter wonderland

Hallo allemaal, vandaag een winters kaartje van mij met de craft stencil  Dome by Marleen. Ik heb er voor gekozen om hier een schudkaart mee te maken. 16oktober IrmaNeem de buitenste lijnen over van het craft stencil  op wit kaarten karton. Neem de binnenste lijnen over op het knip vel. Ik maakte voor deze kaart gebruik van de achtergrond plaatjes van Eline. Knip dit uit en plak alles op elkaar. Dit is de basis stolp 
Neem nu het stencil nog een keer over op wit karton. Teken nu op 1 cm vanaf de binnen kant  de stolp nog een keer. Knip en snij dit uit. Plak mica aan de binnen kant van de stolp. Ga niet schuiven met het mica,  want dit geeft vlekken. laat dit drogen.
Ondertussen gaan we verder met de basis stolp Stans een iglo uit dessin papier en een uit snow paper, plak deze in elkaar. Stans de bomen ook uit snow paper en dessin papier. Knip vervolgens een afbeelding uit het knip vel.  Plak nu alles op de basis kaart, en let er op dat het een soort van diepte effect krijgt. laat dit weer drogen.
Nu gaan we weer verder met het schud gedeelte. Knip het mica op maat. Plak kleine stukjes 3d foame tape aan de binnenkant ( dus op het mica) maar let er op dat dit goed aansluit anders valt straks het schud materiaal er tussen uit. Haal de beschermlaagjes er af en strooi een beetje sneeuw of glitter in het midden van de stolp. Dek dit weer af met mica. Duw het geheel goed vast, en knip het mica weer op maat. 
Plak dit geheel nu op de basis stolp. Ik doe dus altijd mica, foame tape, schud materiaal, en dan weer mica. en plak de afbeeldig achter dit geheel. zo heb je dus nooit dat er schud materiaal tussen de onderdelen van je kaart komt. Stans nog een boomstronk, en knip een plaatje uit het knip vel en plak dit op de stolp. Stans tot slot nog wat kerst takjes uit snow paper en kerstballetjes uit dessin papier en plak dit aan de boven kant van de stolp.

Groetjes, Irma


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen

Plaats een reactie

Reacties

  • Heel erg leuk. Heb zelf ook de stolp als schudkaart gemaakt maar dan alleen het middelste gedeelte als schudgedeelte. Groetjes Betha

  • Super leuk!!