11 december 2018

Winterse dorpje in een kerstbal

11dec18 Marleen1

Het idee zat al een poosje in mijn hoofd... het idee om van met het Craft stencil 'Christmas baubles by Marleen' een schudkaart te maken. De kleine huisjes van het Collectable setje 'Mini village' passen er perfect in en met wat decoratieve poedersneeuw lijkt het net echt!

Mocht je nog niet eerder met het Craft stencil van de kerstbal aan de slag zijn gegaan, dan vind je het misschien handig om de 'How to...' op mijn blog te bekijken. Zie: http://handmadebymarleen.blogspot.com/2018/11/how-to-met-craft-stencil-christmas_12.html In deze blogpost laat ik zien hoe je het stencil kunt gebruiken met werkbeschrijving en stap-voor-stap foto's. 

11dec18 Marleen3Voor het maken van de kerstbal hierboven beginnen we ook met het om tekenen van de kerstbal op basis karton, gebruik hiervoor de buitenste lijnen van het figuur. Snijd ook de binnenkant van het hangringetje eruit. Teken een cirkel in het figuur zoals hierboven op de foto te zien is. Zorg ervoor dat de rand ca. 7 mm breed is. Teken ook voor de achterkant een ovaal, hiervoor kun je het stencil gebruiken door de 'bal' om te tekenen met de buitenste lijnen. Draai het stencil daarna helemaal andersom (dus ondersteboven) en teken de rest eraan. 

11dec18 Marleen2

Plak het 'raam' van de kerstbal nu dicht met Mika en plak op de randen 3D tape van 5 mm dik. Decoreer nu het ovaal. Beplak dit met dessinpapier, randjes sneeuw, huisjes met sneeuw op de daken, bomen, lantaarns en een autootje. Strooi er wat decoratieve poedersneeuw op en plak de kerstbal er nu bovenop. Decoreerd de kerstbal met een grote blauwe strik, teken deze om met de buitenste lijnen van het stencil zodat hij passend wordt op de witte basiskaart. Voor het dessinpapier en het maken van het zilverkleurig hangringetje gebruik je de binnenste lijnen van het stencil. Werk de kaart verder af met tekstje, bloemen, takjes en sneeuwvlokjes.

Heel veel knutselplezier!
Lieve groetjes, Marleen


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen

Plaats een reactie

Reacties

  • Inderdaad een heel leuk idee, Marleen! Groetjes Ela

  • Heel.erg gaaf leuk idee

  • Super leuk en geweldig idee om er een schudkaart van te maken!! Groetjes Betha