27 October 2019

Have a tree-mendous Christmas

Heel stiekem heb ik al zin om de kerstboom hier neer te zetten... maar met kleine kinderen in huis, kan dat echt nog niet. Eerst komt Sinterklaas en gelijk hebben ze!
Dus heb ik me lekker uitgeleefd met het decoreren van deze kerstboom van papier, gemaakt met een van mijn nieuwste Craft stencils.

27okt19 Marleen

Teken de buitenste lijnen van de kerstboom om op hagelwit. Teken de kerstboom 2x, 1x gewoon en 1x in spiegelbeeld. Knip beide uit. Neem die in spiegelbeeld en maak op ca. 5,5 cm van de bovenkant een rillijn en vouw om. Dit gedeelte plak je tegen de voorkant vast. De kaart kan nu rechtop blijven staan. Voor het decoreren gebruik je de binnenste lijnen van het stencil. Teken deze om aan de achterkant van het papier en/of dessinpapier. Vergeet hierbij niet om het stencil om te draaien zodat je niet in spiegelbeeld tekent. Wanneer je bij de delen van de boom ze aan de bovenkant tegen de volgende aan tekent passen ze als ‘puzzelstukken’ in elkaar en komen er geen witte randen tussen. Plak de uitgeknipte delen op de kaart. Stans het lichtjessnoer uit zwart en de lichtjes uit zilverkleurig glitterpapier, plak in elkaar en op de kerstboom. Knip het teveel netjes af. Stans de hoofdjes van de rendieren uit, de boompjes uit kurk, de sneeuwvlokken uit snowpaper en decoreer hiermee de boom. Werk de kaart van met enamel dots als kerstballen, een tekstje en twee pakjes onder boom.

Waar gaan jullie de kerstboom mee versieren?

Lieve groetjes, Marleen

 


Used materials


Deel bericht

Share Share

Leave a comment

Comments

No one has commented on this page yet.