2 December 2021

Sfeerlichtjes voor Pakjesavond

Heerlijk avondje is gekomen... avondje van Sinterklaas. Nog een paar nachtjes dan is het echt zover en is het 5 december, Pakjesavond. Met deze mooie sfeerlichtjes maak je Pakjesavond extra gezellig!

2dec21 Marleen1Bij het maken van deze lichtjes is het handig om een glazenpotje als basis te gebruiken. Ik heb zelf een glazenpotje met een diameter van 6 cm gebruikt. Snijd een strook vellum van 20,5 x 10 cm en stempel langs de bovenste rand de tekstjes 'Pakjesavond'. Gebruik hiervoor StazOn Jet Black, dit blijft zitten op vellum en droogt goed. Wikkel het vellum om het potje heen en zet vast met een randje tape. Wikkel jute band (Jute ribbon - Vaessen Creative) om het vellum heen en plak vast met lijm. Stans Sint en zijn Pieten uit zwart, vouw ze een beetje bol en plak vast op het jute band. Stans tot slot een paar gouden glittersterren uit en plak op. 

2dec21 Marleen2

Wanneer je graag een echt kaarsje in het lichtje wilt zetten laat je het glazen potje erin zitten. Heb je waxine lichtjes met een batterijtje dan kun je er voor kiezen om het glazenpotje eruit te halen (zoals ik heb gedaan) en zet je het lichtje er gewoon los in. 

Heel veel knutselplezier en alvast een hele gezellige Pakjesavond!
Hartelijke groetjes, Marleen


Deel bericht

Share Share