10 July 2020

Stokstaartjesfeest

Deze hele stokstaartjesfamilie is uitgelopen om een lief jongetje een fijne vijfde verjaardag te wensen. Gudrun maakte deze kaart met de nieuwe stempel- en stansset van Eline. Gudrun heeft voor de grote afbeelding gekozen om alleen te stempelen en masken. En daarnaast heeft ze twee stokstaartjes gestempeld en gestanst. Zo krijg je meer diepte. 

10juli GudrunBegin met een vierkante kraft basiskaart. Mat hierop een stuk wit cardstock. Snijd uit wit stempelpapier een iets kleiner vierkant en bewerk deze met het zebra stencil met donker en lichtgroene inkt. Plak dit op de kaart. Snijd een smalle strook designpapier en plak deze dwars op de kaart. Stans uit drie tinten groen cardstock de verschillende tropische bladeren. Plak aan de linkerkant van de kaart twee bladereren al op.

Snijd uit kraft een rechthoek en rond de hoeken af. Snijd iets kleiner uit stempelpapier een iets kleiner rechthoek en rond daarvan ook de hoeken af. Stempel hierop het tafereel. Begin met het voorste stokstaart, maskeer deze met maskingtape, stempel dan de het stokstaartje erachter, maskeer deze ook en ga zo door in lagen totdat je het hele tafereel hebt gestempeld. Kleur vervolgens het plaatje in met alcohol markers. Stempel twee stokstaartjes los op stempelpapier, stans deze uit en kleur ze ook in. Plak een hiervan bovenaan het stuk kraft vast en bevestig nu het kraft met foam tape verhoogd op de kaart. Let hierbij op dat je de bovenkant los laat, plak alleen de zijkanten en de onderkant vast, zodat de labels er bovenaan in kunnen.

Stans uit kraft twee labels. Stempel op een de tekst en plak er een tropisch blad op. Stans uit lichtgroen een vijf en plak deze op het andere label. Bind aan beide een stuk twine en steek ze in de kaart. Plak tot slot de overige tropische bladeren op de kaart zoals op het voorbeeld.


Deel bericht

Share Share