2 februari 2021

Art journal Narcis

2febr21 Henriette

Deze pagina is gemaakt voor een Art Journal met het formaat:
13 x 18 cm buitenzijde en 10,5 x 17,5 binnen zijde.

Ik heb de volgende inkten gebruikt: Dylusion Ink in de kleuren Squeezed orange, Lemon zest, Pure sunshine, Fresh lime, Dirty martini, Calypso teal, Rose quartz, Pomegranate seed en Funky fuchsia
En ook heb ik gebruikt een Macron stift zwart 03 – 05 – 08pt en Archival Ink jet black inkt.

Ik ben begonnen met een aantal wat dikkere witte pagina's 250 grams papier  te snijden met een formaat van 10,5 x 17,5 cm waar ik op werk. Verder werk ik op aquarelpapier van 150 gram dat straks op de pagina geplakt gaat worden.

Op een stukje plastic sheet (b.v. een stuk van een insteek hoes) heb ik een klein beetje blauwe inkt gedaan en dat goed verdund met water uit een leeg flesje van de Dylusion inkt. Neem het stukje plastic en dep dat een paar keer op de pagina voor een mooie verhouding. Doe dat ook met een tweede kleur. Laat het drogen.

Als de pagina droog is stempel je de stempel MM1641 op de pagina met de zwarte stempel inkt.

Stempel gelijk op een tweede stuk wit papier de stempel nogmaals, ik heb dit op aquarel papier gedaan. Dan kun je deze afdruk weer voor een ander project gebruiken of uitknippen om te gebruiken als mask in je werkstuk. Kleur de stempel bloem en vlinders in met de Dylusion Ink en knip of snij ze uit. Stempel de teksten ook op wit papier en zet er een kadertje om heen met een Micron stift 08 en snij of knip dit uit.

Voor dat je alles op plakt, kun je nog even een aantal spatten maken op de achtergrond met zwarte acrylverf of met een spatten stempel of andere leuke texturen uit de Art stamp sets. Plak de gekleurde bloemen en vlinders op de achtergrond. Plak de teksten op de plek. 

Stans gaatjes in de pagina en doe er leuke gekleurde ringetjes omheen voor de stevigheid. Klaar is de pagina.


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen