30 april 2023

Bootje varen

Deze maand komen er weer nieuwe stempels uit met strandthema. Dus Distress inkt, alcohol markers, embossing poeders etc. kunnen weer gebruikt worden om mooie strand en zee tafereeltjes te maken.

30apr23 SigridSnijd uit stempelpapier een vierkant van 11,5 x 11,5 cm. Stempel hierop het visnet met bruine stempelinkt op een paar plaatsen. Kleur dit in met verschillende kleuren bruine alcohol markers (Copics). Kleur het papier daarna met Scattered straw Distress inkt wat vlekkerig geel. Plak dit op blauw kaartenkarton van 12 x 12 cm. Plak dit op een witte dubbele kaart van 14 x 14 cm. 

Snijd uit stempelpapier een rechthoek van 10 x 7,5 cm. Stempel hierop met watermark inkt de schelpen. Strooi daar overheen witte embossingpoeder en verhit dit met een heatgun totdat het poeder gesmolten is. Kleur daarna het stempelpapier vlekkerig met Scattered straw, Faded jeans en Weathered woods Distress inkt. Spuit dit nat en laat de kleuren een beetje in elkaar overlopen. Dep dit met keukenrol-papier droog en laat het papier goed drogen. Kleur naar eigen inzicht met Faded jeans Distress inkt nog wat schelpen donkerder. Plak dit in het midden van de kaart zoals in voorbeeld. 

Snijd uit stempelpapier een rechthoek van 5,5 x 10 cm en stempel hierop met licht grijze inkt de strandpalen stempel. Stempel daarna de bootjes op dezelfde manier. Doordat je deze later met alcohol markers gaat inkleuren zullen overlappende stempellijnen later verdwijnen. Kleur de bootjes, de palen, de golven en de strepen in het zand in met alcohol markers (Copics).
Kleur daarna met Distress inkt het papier helemaal in: Strand met Scattered straw Distress inkt, zee met Faded jeans Distress inkt en lucht met Weathered woods Distress inkt. Plak dit op een kraft rechthoek van 6 x 10,5 cm. Bevestig aan de onderkant 2 stukjes touw. Plak hierachter wat verbandgaas. Plak dit met 2 lagen 1mm dik 3d-foam op de kaart. Werk de kaart af met plakparels.

Groetjes, 
Sigrid


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen